Westerwolde verliest onnodig van CEC

Westerwolde benutte de kansen niet, CEC deed dit wel en won uiteindelijk ook.

Foto Harm Jan Pleiter, CEC ruimt de bal weg voordat Westerwolde gevaarlijk kan worden.

Met CEC uit Emmer-Compascuum als laatste tegenstander sloot Westerwolde zondagmiddag met een 3-1 nederlaag in eigen huis de eerste helft van de competitie teleurstellend af. Het was andermaal een zure nederlaag die op zich niet nodig was geweest. Maar als je zelf de kansen niet benut en de tegenstander doet dat wel, je op onnavolgbare wijze in eigen doel schiet en uiteindelijk tegen tien man de aanvalsgolf dusdanig opzet dat er geen doorkomen aan is, dan heb je ook niet zoveel recht van spreken. Gelukkig hielden de mannen van trainer Lars van Ravenhorst gedurende de gehele wedstrijd het hoofd er iets beter bij dan de tegenstander. De regen aan gele kaarten werd namelijk ook door CEC glansrijk gewonnen. Van de totaal elf door scheidsrechter Stel uit Leeuwarden gegeven gele kaarten gingen er acht, waaronder één keer dubbel geel dus rood, naar CEC en drie naar Westerwolde.

Westerwolde ging in deze wedstrijd voortvarend van start, want al na vier minuten wist Elroy van der West met een schitterende pass de pijlsnelle René van der Laan te bereiken die met links keeper Gerben Springer van CEC met een geplaatst schot in de verre hoek het nakijken gaf: 1-0.

Snelle counters

Lang konden de Vlagtwedders niet van de voorsprong genieten, want in de 10 e minuut werd een prima aanval over links doeltreffend afgerond door Jordy Eggengoor. Aan deze treffer ging niet adequaat reageren van de Westerwolder defensie vooraf, waardoor trainer van Ravenhorst genoodzaakt was zijn formatie iets anders te laten spelen. Een mooi voorbeeld daar van was dat grote kansen door Westerwolde niet benut werden, maar de tegenstander wel toesloeg. Een voorbeeld hiervan viel te noteren in de 35 e minuut. René van der Laan vergat oog in oog  met de keeper van CEC raak te schieten, maar in de razendsnelle counter was het Leon Harms die namens CEC de trekker wel doeltreffend overhaalde en de bal in de verre hoek liet ploffen: 1-2. Hoewel er nog meer grotere en kleinere kansen voor beide ploegen vielen te noteren, kon het moment in de 42 e toch wel als hoogtepunt worden aangemerkt. Daar waar doelman Hebers, hersteld van een opgelopen blessure vlak voor de winterstop, de bal ogenschijnlijk zonder problemen kon pakken, liet hij deze los, waarna hij een aangestormde aanvaller van CEC onreglementair ten val brak. Scheidsrechter Stel kon niet anders dan een strafschop geven. Maar het was dezelfde Hebers die met een katachtige reactie de goed ingeschoten bal van aanvoerder Tom Rengers uit zijn doel ranselde. Derhalve konden beide ploegen met een 2-1 stand in het voordeel van de gasten de thee opzoeken.

Miraculeus eigen doelpunt

Uit alle macht probeerde Westerwolde in de tweede helft de gelijkmaker te forceren, maar niemand van de thuisploeg had vanuit de kansen die er ontstonden het vizier op scherp staan. Maar toch was het een Westerwolde-speler die in deze gemiddeld niet vermakelijke wedstrijd de laatste treffer voor zijn rekening nam. Het was Henri Boekelo, die vanuit een verdwaald schot van een CEC-speler, dat normaliter naast zou zijn gegaan, de bal dusdanig hard op de pantoffel nam, dat de bal miraculeus in het eigen doel verdween: 1-3. Deze tegenslag kwam Westerwolde niet meer te boven en ook na het wegsturen van Matthijs Kok van CEC door arbiter Stel was de Vlagtwedder elf niet bij machte de CEC-muur te slechten. CEC voetbalde de wedstrijd met tien man soeverein uit en trok de verkregen voorsprong dan ook zonder al te veel problemen over de streep.