GKC niet opgewassen tegen IJhorst

GKCNa een goede start in 5F verloor GKC gistermiddag voor de tweede keer op rij, dit keer van concurrent IJhorst. In de verre uitwedstrijd in Overijssel hadden de Gasselters lang zicht op een goed resultaat, maar ondanks een goede start in de tweede helft gaven zij de wedstrijd binnen tien minuten weg. Patrick Zondag redde nog wel de eer uit een strafschop, waarmee hij de eindstand op 4-1 bracht.

Houtwerk
Na een mooie carnavalsavond in Gasselte begon de wedstrijd in IJhorst een stuk minder leuk voor GKC. Zoals de laatste weken al vaker is gebeurd, begon GKC erg slap aan de wedstrijd en lag de 1-0 al na vijf minuten in het net. Een paar minuten later had de marge al verdubbeld kunnen worden, maar in kansrijke positie werd er naast gekopt. Na tien minuten kwamen de Drenten iets beter in de wedstrijd en was het Danny Kolp die op de lat schoot. Tien minuten later raakte ook Richard Wieringh het houtwerk, ditmaal met een bal op de kruising. Helaas voor de gasten moest Danny Kolp na een half uur het veld verlaten, hij werd vervangen door Oosting. Aan de tussenstand veranderde dit echter niets.

Eretreffer
Na rust een veel beter GKC, met al snel een kans voor Bjorn Schuiling die zijn kopbal over het doel zag gaan na een voorzet van Arian Hendriks. Vervolgens was het IJhorst dat binnen tien minuten de wedstrijd naar zich toe trok. Tussen de 50e en 60e minuut was het drie keer raak voor de thuisclub, waarmee zij GKC op een schier onoverbrugbare 4-0 achterstand zetten. De mannen van Jaap Alting probeerden het nog wel, maar waren niet bij machte de forse achterstand te verkleinen. Een eretreffer was hen nog wel gegund, nadat de scheidsrechter een handsbal bij IJhorst met een penalty bestrafte. Patrick Zondag benutte deze. Vlak voor tijd kreeg Oosting nog de kans op een persoonlijk succesje, maar voor open doel mistte hij de 4-2.

Door deze recente nederlaag vinden we GKC op een zesde plaats en is de top drie behoorlijk uit zicht geraakt. Op 23 november krijgen de Gasselters tegen VIOS O de kans om weer aansluiting te vinden.

attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond wint slecht duel van Peize

Een matige wedstrijd, maar wel drie punten voor Valthermond.

Ter Apel ’96 beleeft kansloze middag tegen HODO

Ondanks dat Ter Apel ’96 tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd nog ...

Gieten toont mentale veerkracht in topper

Gieten  heeft zondagmiddag de topper tegen HODO met 5-2 gewonnen, na een 1-0 ruststand. ...