SJS lijdt zure nederlaag tegen CSVC

SJSHoewel de laatste twee wedstrijden werden gewonnen door SJS was het spel niet geweldig en gingen de winstpartijen gepaard met behoorlijk wat moeite. Afgelopen zaterdag was het tegen CSVC uit Coevorden niet anders. Echter, deze keer viel het dubbeltje de verkeerde kant op: 0 – 1.

Grote ontsteltenis
Op een redelijk drassig en hobbelig veld begonnen beide ploegen voorzichtig aan het duel. Nadat de eerste minuten in de benen zaten trok SJS het initiatief naar zich toe. Het eerste half uur had de thuisploeg het betere van het spel, maar dit ging wel gepaard met slordigheden en balverlies. De gasten konden hier maar mondjesmaat van profiteren en waren geenszins van plan van achteruit op te bouwen. Dat SJS de eerste kansen kon laten noteren was dan ook niet meer dan logisch. Kay Rijkens werd de diepte in gestuurd, maar de bal bevatte een lastige stuit. Hierdoor sloeg de twijfel tussen meenemen en ineens schieten toe. Het resultaat in dit lastig parket was een doeltrap voor CSVC. De grootste kans was voor Roy Breedveld. In de zestien had hij de bal voor het inschieten, maar tot grote ontsteltenis bij de blauwhemden verdween de bal naast het doel. Vervolgens was het het woord aan een aloude voetbalwet. In de tegenaanval was er sprake van miscommunicatie in de SJS – defensie en Michel Groote kwam hierdoor in balbezit. Het moet gezegd; de manier waarop hij afrondde was uiterst fraai en overtuigend. Een flinke domper voor SJS, dat enkel nog gevaarlijk werd via een schuiver van Anne Sybesma. Ruststand: 0 – 1.

Druiven zuur
SJS wilde graag de draad weer oppakken, maar ook in de tweede helft verzandde menig aanval in een foutieve pass. Het was een kolfje naar de hand van de ploeg van Eric Prins. CSVC stond compact opgesteld en gaf in de beginfase van het tweede bedrijf weinig tot niets weg. Dit was voor SJS het sein om de laatste twintig minuten meer druk te zetten en snel diep te spelen. Naar mate het einde naderde begon CSVC wel te wankelen, maar het ontbrak SJS aan geluk en vernuft om de gelijkmaker te produceren. Gevaarlijke mogelijkheden waren er zeker, maar telkens zat er een voet of hoofd tussen van één der CSVC – verdedigers. Zo ook bij een poging van Christian Apperlo. Uit een scrimmage op tien meter van de goal schoot hij hard op doel, maar zoals eerder vermeld werd deze inzet met een uiterste krachtsinspanning gekeerd. De keerzijde van de medaille was dat CSVC veel ruimte kreeg in de tegenstoot en als de gasten het beter hadden uitgespeeld, had de score ook zomaar ruim uit kunnen vallen voor de ploeg uit Coevorden. Gescoord werd er echter niet meer en dus waren de druiven zuur voor SJS.

SJS – CSVC 0 – 1 (0 – 1)

Scoreverloop: 35. Groote, 0 – 1.

Opstelling SJS: Van der Zande, Apperlo, Antonio, Venema (70. Gremmer), Rick Breedveld (80. Eind), A. Sieders, G. Sieders, Rijkens, Zuidema, Roy Breedveld (46. Springer) en Sybesma.

Bron: v.v. SJS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer kan FVV niet stoppen

Alteveer is er niet in geslaagd om te stunten tegen de nog zonder puntverlies ...

Onstwedder Boys doet goede zaken met zege op Wildervank

Onstwedder Boys wist te winnen van Wildervank en blijft bovenin meedoen in de zaterdag ...

GKC op haar wenken bediend: winterstop

GKC gaat met een stevige kater de winterstop in. Want na twee overwinning op ...