Sellingen houdt nacompetitie in beeld

SellingenSellingen boekte vandaag een gemakkelijke 8-2 overwinning op Oldambster Boys en blijft alle zicht houden op de nacompetitie. Na afgelopen weken een iets mindere periode te hebben gehad hervind de geel-zwarte brigade van Arend Scholtens langzamerhand weer de vorm en spirit. Afgelopen maandag, in de topper tegen Gieterveen, was de stijgende lijn al waar te nemen en boekte Sellingen een prima 4-2 overwinning: dit met bij vlagen weer ouderwets combinatievoetbal. Zo ook vandaag tegen het laag geklasseerde Oldambster Boys waar ook van gewonnen moest worden om bij te blijven. 

Onterechte strafschop Het begin was voor de thuisploeg, dat een aantal goede mogelijkheden kreeg de score te openen. Toch kwamen zij in de achtste minuut  door een zeer onterecht gegeven strafschop op een 1-0 achterstand, maar de geel-zwarten raakten niet in paniek. Sellingen schakelde direct een drietal versnellingen hoger en kwam in de veertiende minuut op 1-1 door Rik Bos. Direct vanaf de aftrap nam Sellingen het heft in handen en maakte Rik Bos in de zestiende minuut zijn tweede van de middag: 2-1. Sellingen had vanaf dat moment het overwicht en scoorde in de negentiende minuut de 3-1 door Rico Boerma.

Walk-over Halverwege de eerste helft zette Erik Jan Veerbeek de 4-1 op het scorebord en leek het een walk-over te worden, maar Oldambster Boys stribbelde nog een keer tegen door de 4-2 te maken door een verslapping bij Sellingen. Vervolgens pakte de thuispploeg de draad gauw weer op en reageerde via Rik Bos, die zijn derde doelpunt van de middag maakte: 5-2.

Gouden wissel Na een kwartier in de tweede helft wisselde trainer Scholtens drie keer, maar ook hierna bleef Sellingen de meeste aanspraak maken op een ruimere score. En dat was dan ook precies wat er gebeurde: de net ingevallen Baruch Venema maakte met twee rake kopballen het succes nog groter. Het slotakkoord was voor Ben Bos die vanaf de stip de 8-2 eindstand op het bord zette. Door deze overwinning heeft Sellingen alle troeven in eigen hand om het seizoen een verlenging te geven. Of dit lukt, zal na de zes komende finales blijken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Missen van kansen breekt Valthermond ook tegen Germanicus op

Valthermond stond voor, kreeg voldoende kansen, maar stapte wel met een nederlaag van het ...

Pekelder Boys pakt een punt tegen Bellingwolde

Pekelder Boys heeft gisteravond een punt over gehouden aan het inhaalduel tegen titelkandidaat Bellingwolde. ...