Edwin Drenth goud waard voor Valthermond

logo_valthermondValthermond speelde tegen Protos uit Steenwijksmoer beslist niet haar beste wedstrijd van het seizoen. Teveel spelers bleven onder hun normale niveau en balverlies was schering en inslag. Kracht van de ploeg is echter dat het uit het niets een goal kan maken. En Valthermond beschikt over Edwin Drenth, de spits die volgens assistent-trainer Albert Koops momenteel niet scherp, maar super scherp is. Drenth raakte over de hele wedstrijd misschien vijf ballen, maar drie daarvan lagen wel in het netje.

Door Arie Weits

De thuisploeg begon slordig aan de wedstrijd, al verscheen Gydo Buurman vanaf de aftrap al in kansrijke positie. De vleugelaanvaller koos echter voor een voorzet in plaats van voor eigen succes te gaan. Daarna nam Protos, geholpen door het vele balverlies van Valthermond het initiatief, zonder tot grote kansen te komen. Tegen de verhouding in kwamen de Mondkers op voorsprong. Razendsnel werd er omgeschakeld en via Alwin Braakman, Edwin Drenth en Demy te Velde verscheen Drenth alleen voor doelman Willy Voorstok. Dat soort karweitjes is aan de spits wel besteed.

Valthermond bleef grossieren in balverlies en dat leverde dan ook de gelijkmaker op. Stef Smits mocht geheel vrijstaand een voorzet van Roy Soppe binnen tikken. Waar menigeen al dacht aan een 1-1 ruststand, besloot het duo Gennissen/Drenth er nog een combi uit te gooien. Gennissen, niet geheel okselfris en beslist niet in goede doen, verzond een splijtende pass dwars door het hart van de Protos defensie, waar Drenth al weg was gelopen bij zijn bewakers. Zijn inzet kwam op de paal, maar attent werd de rebound binnen gekopt.

Edwin Drenth (10) was opnieuw de gevierde man... (foto: Bennie Schlimbach)
Edwin Drenth (10) was opnieuw de gevierde man… (foto: Bennie Schlimbach)

Na de thee was Valthermond de bovenliggende partij, al kwam het niet tot groots voetbal. Wel werd de voorsprong verdubbeld. Tot twee keer toe verzond Gydo Buurman een voorzet op maat. Wederom Drenth en Demy te Velde, wisten deze op waarde te schatten en kopten binnen. Ondanks de ruime achterstand bleven de bezoekers werken voor een beter resultaat en dat resulteerde in de 4-2. Rik Meijerink passeerde doelman Nieck van Klinken met een diagonaal schot. Het slotakkoord was wederom voor Drenth, maar doelman Voorstok voorkwam met een schitterende reflex dat de goaltjesdief zijn vierde treffer kon noteren.

Door het verlies van Titan heeft Valthermond nu de koppositie ingenomen. De Nieuw Weerdingers hebben echter nog een wedstrijd te goed. Aanstaande zondag gaan de mannen van Henry Goeree naar Bargeres. Valthermond heeft twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de derby tegen Musselkanaal.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SC Stadskanaal rolt Gieten op

Zondag stond op Sportpark Het Pagedal de wedstrijd tussen de promovendi Stadskanaal en Gieten ...

Damacota verliest nipt van Veendam 1894

Damacota verloor ook nipt van Veendam 1894 en wacht nog altijd op de eerste ...

WVV wint op valreep van Onstwedder Boys en pakt periodetitel

WVV pakte de eerste periodetitel dankzij een overwinning op Onstwedder Boys, welke pas in ...