Gieterveen geeft zekere overwinning weg

GieterveenIn de eerste helft van het duel tussen PJC en Gieterveen waren de gasten heer en meester. Het zette de lijn van vorige week, te weten goed voetballen, door en hoewel de groenhemden voorzichtig begonnen stond er na drie kwartier spelen een 0-3 stand op het scorebord. Toch ging de ploeg van trainer Aryan Doldersum niet met de overwinning naar huis: PJC toonde veerkracht en trok de stand in het tweede bedrijf recht. 

In feite was de gehele eerste helft voor Gieterveen, want allround Stefan van der Veen liet zijn doelgerichtheid al snel blijken: zijn kopbal raakte helaas slechts het aluminium. Ook topscorer Niek Drent testte de kwaliteit van het doel in Pekela: hij raakte de lat. Toch konden na een kwartier de handen in de lucht, toen Niek Drent niet zelfzuchtig was en Jerremy Weerts in staat stelde om de score te openen. En kort daarna was het opnieuw raak: Jorg Post werd bediend door de eerde genoemde Weerst. Post had twee pogingen nodig om te scoren, wat hem uiteindelijk dus wel lukte. En daarmee was de koek nog niet op in het eerste bedrijf, want Niek Drent pikte zijn goaltje ook mee. Overigens was het opnieuw Weerts die aan de basis van de goal stond, en hierdoor uitgroeide tot de meest waardevolle speler aan de kant van de bezoekers.

Wellicht was deze voorsprong een te grote luxe voor de groenhemden, òf PJC zorgde ervoor dat de neuzen na de thee allemaal in dezelfde richting wezen, want het spelbeeld veranderde totaal. De thuisploeg zette druk op de gasten, die daar niet onderuit kwamen. Een prachtige goal van de Pekelder aanvoerder hielp hen daarbij in het zadel: een lange bal werd in één keer in het doel gevolleerd. Kort daarna stond Jerremy Weerts opnieuw aan de basis van een treffer, maar dit keer was het een te korte terugspeelbal die een doelpunt opleverde: 2-3. Tot overmaat van ramp betekende een overtreding van Bert Kupers amper vijf minuten later een strafschop én de 3-3. Dankzij een beetje geluk maakte PJC daarna niet haar vierde, waardoor Gieterveen in ieder geval nog een puntje overhield aan de ontmoeting. 

Bron: v.v. Gieterveen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen laat buurman Buinerveen kansloos

De Kanaalstreek-derby tussen de buren Buinen en Buinerveen werd overtuigend gewonnen door de geel-zwarten ...

Westerwolde zet ongeslagen reeks voort tegen Amboina

Westerwolde kreeg voldoende kansen voor een ruime zege, maar won uiteindelijk nipt.