GKC rekent moeiteloos af met Buinen

gkc-buinenIn de aanloop naar de derby tussen GKC en Buinen lieten de spelers van de thuisploeg zien echte liefhebbers te zijn. Vanaf zaterdagmiddag was een groep vrijwilligers, waaronder spelers van het eerste elftal in touw om het veld op sportpark ‘Hoogte der Heide’ sneeuwvrij te maken. De geleverde arbeid werd beloond, want de wedstrijd mocht gespeeld worden van consul en scheidsrechter. Uiteindelijk werden de Gasselters dubbel beloond, want buurman Buinen werd met duidelijke cijfers huiswaarts gestuurd: 7-1.

Opbouwen
Voor GKC was het de eerste officiële wedstrijd van trainer Emiel Jansen. Deze zag dat de bezoekers uit Buinen de eerste kans kregen. Het zorgde niet voor paniek en de thuisploeg volhardde in het uitvoeren van de opdracht van de oefenmeester: geen lange ballen, maar opbouwen vanuit de verdediging. Na een kwartier spelen had GKC hierdoor al twee keer doel getroffen, waarvan overigens maar één gold. Een doelpunt van Willy Kral werd afgekeurd, een treffer van Gert Sterken kwam wel op het wedstrijdformulier. Buinen legde zich niet neer bij een vroegtijdige beslissing en kreeg kort na de 1-0 een mooie kans op een goal.

Sterkhouder Kral
Toch kon Buinen niet anders dan wonden likken in de rust, want in een tijdsbestek van vijftien minuten troffen Harmen Pepping en Danny Kolp doel. Laatstgenoemde deed dat twee keer, waardoor de ruststand 4-0 was. Willy Kral was in de eerste helft één van de belangrijkste pionnen bij GKC, want bij beide treffers van Kolp was de ervaren speler de aangever. Zelf scoren was Kral, die wel een aantal mogelijkheden kreeg, voor rust nog niet gegeven.

Trefzekere Mensinga
Na de thee kwam de getergde Robbert Mensinga in de ploeg. De aanvaller vestigde in de loop van het tweede bedrijf de aandacht op zich, door drie keer raak te schieten. Daarmee nam hij alle Gasselter treffers na rust voor zijn rekening. Bij een stand van 5-0 mocht Ruurd Spreen de eer redden voor de geel-zwarten. Overigens slaagden de spelers van GKC er in de tweede helft niet zo goed in om de opbouw van achteruit te verzorgen. Gesteund door de al opgebouwde voorsprong én de doeltreffendheid van Robbert Mensinga was het echter voldoende om de winst over de streep te trekken.

Kanaalstreekderby’s
Voor beide ploegen staat er het komende weekend een streekderby op het programma. De volgende wedstrijd voor Buinen wordt in Ees gespeeld, waar EEC tegenstander is. Voor Buinen is winst noodzakelijk om in de loop van de tweede seizoenshelft een aantal stapjes in de ranglijst te klimmen. GKC gaat op bezoek in Gieterveen, waar het de degens kruist met de plaatselijke trots: titelkandidaat in 5F. - Banner Buinen