Supersub Oosting bezorgt Alteveer een punt

AlteveerHet is het verhaal van het seizoen voor trainer René Nijgh: iedere week is het puzzelen om namens Alteveer een representatief elftal binnen de lijnen te brengen. Door schorsingen en blessures moest Nijgh een aantal vaste krachten missen, waardoor het iedere week een zware strijd is voor de geelhemden. Toch lijken de spelers die wèl binnen de lijnen staan er geen probleem van te maken: op een derde van de competitie staat Alteveer op een keurige achtste plaats in de vierde klasse D. 

Spel ontregelen
Want er worden regelmatig puntjes binnen geharkt door de Groningers. Zo ook tegen Valther Boys, dat op een vierde plaats staat. Waar de gasten probeerden het spel te maken, om zich zo te revancheren voor de nederlaag tegen Eext van een week eerder, was het Alteveer dat alles op alles zette om het spel te ontregelen. De groen-witten kwamen om die reden niet tot een grote kans in het eerste kwartier. Op dat moment was het Kay Sanders die gevaarlijk werd, en zelfs de paal raakte. In het restant werd er nog één grote kans genoteerd. Opnieuw was het Valther Boys, maar nu was Sander van Duuren de sta in de weg. 

Gouden zet
Kort na rust was het wel raak voor de bezoekers. Gert-Jan Webers kon ongehinderd op doelman Van Duuren af gaan en de 0-1 aantekenen. Hier ging overigens slecht uitverdedigen van de thuisploeg aan vooraf. En eerlijk is eerlijk: de voorsprong was terecht, want Alteveer kon geen potten breken. Wel was de achterstand voor de ploeg van Nijgh het teken om de mouwen nog verder op te stropen en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Dit leverde warempel kansen op: Erik Broesder was de eerste die trefzeker had kunnen zijn, maar zijn inzet verdween net over het doel. Een gouden zet van René Nijgh zorgde voor de 1-1: Mark Oosting, die door de oefenmeester in de frontlinie was geposteerd, zette goed door en zag zijn poging tegen de touwen belanden. Bijna was er de volle buit voor de geel-zwarte brigade, maar ook Bart Nieland mikte te hoog.

Bron: v.v. Alteveer

De Jonge Sport

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan houdt ongeslagen status met overwinning op VIOS

Titan wist ook VIOS aan de zegekar te binden en blijft bovenin meedraaien in ...

Borger krijgt te weinig bij Achilles 1894

Twee weken geleden verloor Borger thuis ongelukkig van mede-koploper Achilles 1894. Afgelopen zaterdag gingen ...

Buinen morst dure punten bij Zandpol

Buinen leek op weg naar de overwinning, maar in de slotminuten ging het nog ...