Ben Bos: “In Sellingen ligt mijn voetbalhart”

SellingenIn het seizoen 2005 – 2006 kwam Sellingen voor het laatst uit in de vierde klasse. In de tien jaar die volgden speelden de geel-zwarten vrijwel geen rol van betekenis in de onderste regionen van het amateurvoetbal. Daar lijkt dit seizoen verandering in te komen, want met een aantal versterkingen in elke linie doen de Sellingers mee in de top van de vijfde klasse E. De achterstand op koploper Bareveld is op dit moment slechts vier punten, dus de kans op promotie is aanwezig. FC Kanaalstreek interviewde Ben Bos, topscorer aller tijden (101 goals!) van Sellingen.
 
Dolgraag promoveren
Een ongekende weelde voor Sellingen, dat afgelopen zomer een aantal nieuwe gezichten mocht verwelkomen binnen de selectie. Dit waren namelijk niet zomaar een paar namen, want de overstap van Erik Jan Veerbeek van Valthermond naar Sellingen was misschien wel de meest verrassende ‘transfer’. Hiermee keerde de spelmaker terug op het oude nest, evenals Bos’ broertje Rik, die terugkeerde van Titan. Logischerwijs is Ben Bos blij met deze aanwinsten: “We zijn met deze jongens qua selectie breder en sterker geworden. Ook zijn er een aantal jeugdspelers bij gekomen, waardoor we in elke linie een versterking erbij hebben gekregen”. Sellingen draait tot op heden dus goed mee in de top vijf, maar waar dit toe gaat leiden is lastig te zeggen. De doelstelling van Bos is echter helder en daarover spreekt hij klare taal: “Ik vind dat als je in de vijfde klasse voetbalt en je gaat zeggen “we gaan voor een vierde plaats”, je net zo goed niet kunt beginnen. Want dan heb je nog steeds niets. We willen dolgraag promoveren, hoe dat gebeurt maakt niet uit. En daarvoor moeten we elke zondag vol aan de bak en of het dan gaat lukken zullen we begin juni 2015 zien.”

Geheim is geheim
De 27- jarige spits speelt al zijn hele leven bij Sellingen en scoorde de laatste zes jaar steevast meer dan tien doelpunten. Hiervan zijn ook een groot aantal gemaakt vanaf elf meter, waarmee Bos gerust een penaltyspecialist genoemd mag worden. Zijn geheim voor een goede strafschop geeft hij echter niet prijs: “Ik weet niet of het een specialiteit is, ik heb namelijk ook wel eens een penalty gemist. Maar over het algemeen is het gewoon: hoek uitkiezen en goed inschieten. Verder vertel ik niets, want een geheim moet een geheim blijven natuurlijk!”. De huidige jaargang staat de teller alweer op 10 doelpunten na negen wedstrijden. De kans is dus groot dat de goaltjesdief zijn record van 15 treffers in een seizoen gaat verbreken. Hoeveel het moeten worden laat Bos in het midden: “Ik heb niet echt een concreet aantal doelpunten in mijn hoofd, maar om eens meer dan 20 in een seizoen te maken zou leuk zijn!”

Ben Bos: "Op de fiets naar de trainingen en wedstrijden is me veel waard!" (Foto: Willy Meijer)
Ben Bos: “Op de fiets naar de trainingen en wedstrijden is me veel waard!” (Foto: Willy Meijer)

Boven Westerwolde eindigen
De huidige oefenmeester, Arend Scholtens, heeft aangegeven ook volgend jaar actief te zijn bij Sellingen. Daaraan ten grondslag liggen ongetwijfeld de goede prestaties en de kans op promotie naar de vierde klasse. Bos, in het dagelijks leven actief bij Imtech, is content met de contractverlenging: “Ik denk dat Arend voor Sellingen een uitstekende trainer is. We zijn op dit moment één van de betere voetballende ploegen in de vijfde klasse en dat begint op de trainingen”. In de strijd om het kampioenschap zullen de Sellingers ook af moeten rekenen met de buren uit Vlagtwedde. De heenwedstrijd in Sellingen was een knotsgek duel (5-6 eindstand red.) en Bos gaat voor revanche in de return: “Het zijn wedstrijden op zich. Thuis waren we beter en verloren we onterecht. We zullen er in Vlagtwedde alles aan doen om de punten mee te nemen naar Sellingen. Juist omdat het een derby is willen we heel graag winnen en uiteraard willen we boven Westerwolde eindigen!”

Interessante speler
Bos is geboren en getogen in Sellingen en woont nog steeds in het esdorp. Met zijn doelpuntenproductie is hij natuurlijk een interessante speler voor andere clubs, maar tot een vertrek is het nooit gekomen. De vader in spé vertelt hierover: “In Sellingen ligt mijn voetbalhart. In het verleden heb ik de mogelijkheid gehad om naar een andere club te gaan, maar toen heb ik anders besloten. Mijn standpunt is wel: zeg nooit, nooit, maar om op de fiets naar de trainingen en wedstrijden te kunnen is me ook veel waard. Mijn vriendin en ik verwachten in februari ons eerste kindje, dus ik zal het nog druk genoeg krijgen. Daarnaast hebben we vorige zomer net een huis gekocht achter het voetbalveld en wat is er nou mooier dan dat je eigen gezin en familie langs de kant staan te kijken?!”.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Voor Willem Lammerts is het eeuwig Pekelder Boys

Willem Lammerts is een echte clubman en heeft het uitstekend naar zijn zin bij ...

René Nijgh: “Ik voel veel steun bij Alteveer”

Toen René Nijgh medio 2013 zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, was hij al ...