Mark Meinema steeds bepalender voor Borger

BorgerWe lopen over sportpak “De Drift” in Borger. Het is een frisse lenteavond. Mark Meinema is een rustige, ingetogen jongen, een toefje flegmatiek en een kind van de club. Eenentwintig lentes jong en al een voetballeven achter zich. Hij was al een talent voordat hij de tafel van zeven kende en na een bewogen voetbaljeugd keerde hij op zeventienjarige leeftijd terug in Borger. Waar hij dit seizoen belangrijk is voor het elftal van Arne Joling.

Door Gijs Klompmaker

Wat betekent S.V. Borger voor jou?
“Borger heeft altijd een grote rol gespeeld bij ons thuis. Vooral de zondag-afdeling, waar mijn broers hebben gevoetbald en mijn, in 2006 overleden, vader zeer betrokken bij was. Ook mijn moeder deed veel binnen de vereniging. Ik leerde er voetballen, nog voor ik kon zwemmen.”

Op jonge leeftijd vertrok je naar FC Emmen: hoe kwam dat zo?
“Met de E2 van Borger speelden we tegen de E1 van Emmen. Mijn vader raakte in gesprek met iemand bij Emmen en al snel trainde ik twee keer in de week mee. Mijn vader bracht me dan altijd naar elke training. Ik had het later niet zo meer naar mijn zin bij FC Emmen, want het was niet bepaald goed geregeld. Ik trainde er en voetbalde er, maar daar hield het wel mee op. Toen mijn vader overleed werd het al helemaal anders. Eigenlijk wilde ik wel terug naar Borger. ACV wilde mij echter graag in de jeugd hebben. Ik wilde toen nog graag ver komen in het voetbal, dus koos ik voor ACV. Ook daar miste ik iets: ik kende die jongens natuurlijk niet en woonde in Borger, dus bleef het ook daar beperkt tot het spelletje. Daarnaast raakte ik vaak geblesseerd aan mijn enkel, toen was ik wel even klaar met voetbal. Ik heb toen een half jaar geen bal aangeraakt. Na die periode besloot ik naar Borger terug te gaan. Ik was toen zeventien jaar.”

Mark Meinema in actie tegen SC Elim...
Mark Meinema in actie tegen SC Elim…

Inmiddels is Mark alweer bezig aan zijn vierde seizoen voor de groenwitten en hij lijkt zijn draai nu helemaal gevonden te hebben. Hij is niet alleen een vaste waarde, maar ook bepalend met assists en doelpunten.
“Ik speelde altijd al vaak in de basis. Maar dit seizoen lijkt alles beter te kloppen. Ik speel nu vanaf links en heb dit seizoen meer zelfvertrouwen. In de eerste seizoenen moest ik wennen aan de harde tackles en durfde ik steeds minder acties te maken. Nu is dat anders en zeker na de winterstop gaat het lekker. Ik scoor ook weer, dat ontbrak er ook nog vaak aan.”

Past de vierde klasse bij Borger of hoort het in de derde klasse?
“Wij zijn een voetballende ploeg die graag de tegenstander in de opbouw opjaagt. In de vierde klasse zijn er maar een paar ploegen die durven te voetballen. Bij de andere ploegen is het de lange bal en vooral op fysiek gericht. Ik denk dat wij beter tot ons recht komen in de derde klasse.”

Voelen jullie de druk om te moeten promoveren?
“Ik heb niet het gevoel dat we als team die druk voelen. We willen graag, maar voetballen niet anders omdat we nu kunnen promoveren. We hebben een hele goede reeks neergezet en moeten blijven waken voor overmoed. Dat gevaar zit er altijd in bij Borger.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Theo Gennissen denkt nog niet aan stoppen

Theo Gennissen denkt dat Valtermond een goede kans maakt op het kampioenschap.

Vijf vragen aan: Elmar Bijl (Onstwedder Boys)

Toen de KNVB de loting verrichtte voor de eerste knock-out-ronde voor de noordelijke districtsbeker ...

Ron Lohuis wil op zoek naar zijn plafond

Ondanks dat Ron Lohuis door zijn voormalige trainer Jordi Nijgh een laatbloeier werd genoemd, is ...