Terug in de tijd: “Mash” in de Kanaalstreek: Veteranen terug onder de lat

Pekelder Boys en Borger moeten een beroep doen op oudgedienden nu hun eerste doelmannen geblesseerd zijn.

Oudgediende Mark Wolters staat ook in het huidige seizoen bij Borger onder de lat, wederom is eerste doelman Edwin Haandrikman lang uitgeschakeld met een kruisbandblessure.

Een bijzondere situatie bij twee Kanaalstreek-clubs, komend weekend. Want door blessures bij eerste keepers Edwin Haandrikman (Borger) en Robbert Zuur (Pekelder Boys) worden twee oudgedienden min of meer gedwongen tot het maken van hun rentree: Herman Tieck (51) zal zoals het nu lijkt eenmalig onder de lat staan bij de Pekelders. De 44-jarige Mark Wolters zien we vaker terug: hij zal tot de winterstop het doel van Borger verdedigen.

pekelder-boys1Verrekte knie

Robbert Zuur liep in de wedstrijd tegen FVV een knieblessure op: “Ik verdraaide mijn knie toen ik een rebound na een eerdere redding wilde pakken.” Uiteindelijk bleek dat de kniebanden een tik op hebben gelopen en verrekt zijn. Voor Zuur is het nu een zaak van rusten: “Het is zaak om de knie weer dun te krijgen, dus veel koelen. Daarna zal het ongeveer twee weken duren voordat ik weer wat kan gaan doen.” Behalve voor Zuur, komt dat ook Pekelder Boys op een heel slecht moment, want juist nu heeft reservekeeper Gertjan Veninga een weekendje weg in de agenda staan.

Good old Herman Tieck

“Bij voorkeur kwam ik gewoon in actie, maar nu mijn rust pakken is belangrijker. En gelukkig hebben we met Herman Tieck een goed alternatief binnen de club!” Medio 2013 nam Herman Tieck na meer dan een decennium afscheid als doelman van het eerste elftal van Pekelder Boys. De ervaren goalie wordt nu dus weer ‘van stal’ gehaald. Zuur is vol lof over zijn vervanger: “Herman is één brok ervaring! Hij zal misschien niet meer de keeper zijn die hij twintig jaar geleden was, maar voor komende zondag heb ik er alle vertrouwen in.” Overigens is Zuur niet de enige afwezige bij de kwakkelende vierdeklasser, die nog zonder overwinning is. Trainer Hiske de Vries kan namelijk ook niet beschikken over Patrick Koster, Robert Westers en Dominique Orsel, die normaal gesproken in de basisopstelling staan.

borgerGood old Mark Wolters

In Borger kent trainer Arne Joling vergelijkbare problemen. Hoewel? Doelman Edwin Haandrikman liep een pinkbreuk op en is in ieder gevalt tot de winterstop uit de roulatie. Hij moest dus op zoek naar een oplossing voor de middellange termijn, die werd gevonden in Mark Wolters: “In 2011 ben ik gestopt als keeper, maar vorig jaar heb ik nog één wedstrijd gespeeld, toen Stefan Viel geschorst was.”

Conditie opkrikken

Ook Wolters, die inmiddels 44 jaar is, beschikt over een schat aan ervaring. Maar voor Joling was dit niet voldoende: op last van de oefenmeester is Wolters inmiddels begonnen met het opkrikken van zijn conditie: “Ik trainde het hele seizoen wel al mee, maar verder dan de afsluitende partij kwam ik in de praktijk niet. Dat moet de komende tijd dus anders, haha!” Overigens is Wolters niet de enige oudgediende die bij de derdeklasser weer in training gaat. Want ook Roel-Jan Zuidhof sluit één keer per week aan bij de selectie: “Hij is nu onze tweede keeper. Zo zijn we ook ingedekt voor het geval mij iets overkomt.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Richard Zuidema: “ASVB gaat komend seizoen beter voor de dag komen.”

Richard Zuidema hoopt komend seizoen een beter seizoen te gaan draaien met ASVB ten ...

Grieto Korthuis: “GKC gaat natuurlijk wel van Eext winnen.”

Grieto Korthuis denkt dat GKC nog wel een paar plaatsen omhoog kan op de ...

Arjan Raveling: “Mussel gaat voor promotie.”

Interview met Arjan Raveling, die snel naar de 4e klasse wil met Mussel.