SC Stadskanaal rolt SVBC op

SC StadskanaalOp 5 oktober jl. kwam er op zeer vervelende wijze vroegtijdig een einde aan het treffen tussen SVBC en SC Stadskanaal. Door een zware hoofdblessure van Knoalster aanvoerder Robert Oosting stapten de ploegen kort na rust van het veld. Vanmiddag pakten de ploegen, inclusief de weer herstelde Oosting, de draad weer op bij een 0-2 stand. Stadskanaal was niet naar Barger-Compascuum te komen om de voorsprong te verdedigen: amper veertig minuten bleek de ploeg daarin geslaagd: het werd 0-6.

Trefzeker
De 0-2 was op het scorebord gekomen door goals van Tristen Rotman en Jordy Geerlings. Eerstgenoemde voegde hier in het restant van de wedstrijd nog één aan toe, waarmee hij nog duidelijker de cubtopscorer van de blauwhemden is. De goal die Rotman maakte was het sluitstuk van de middag: het schot van afstand was de keeper van de gastheren te machtig. Op dat moment had Robert Oosting zijn ploeggenoten het goede voorbeeld gegeven door na een fraaie solo de 0-3 te maken. Sten Vos gooide de wedstrijd daarna definitief in het slot, dat wil zeggen: voor zover daar nog geen sprake van was. Het was voor Vos overigens pas zijn tweede goal van het seizoen. De bezoekers regen de kansen aaneen en de aanwezigen zagen Roy Feiken de mooiste goal van de middag maken: een stift van buiten het strafschopgebied eindigde in het mandje.

Sten Vos was trefzeker tegen SVBC... (foto: Stoffer Bakker)
Sten Vos was trefzeker tegen SVBC… (foto: Stoffer Bakker)

Voorsprong
Na de 0-6 kregen de mannen van Rick Slor nog een aantal kansen, maar het vizier stond niet meer op scherp. Door de overwinning staat SC Stadskanaal rotsvast op de eerste plaats in de vierde klasse D: Ter Apel ’96 is op vier punten de enige ploeg die nog een beetje aan weet te haken. De volgende tegenstander voor Stadskanaal is Valther Boys: de nummer vier komt volgende week naar sportpark ‘Pagedal’.

Bron: SC Stadskanaal