Veerkrachtig TEVV blijkt cupfighter

logo_tevvDe laatst overgebleven Kanaalstreek-club in de districtsbeker is ook na dit weekend in de race om het felbegeerde stuk ‘zilverwerk’ aan de prijzenkast toe te voegen. TEVV trad op het eigen sportpark aan tegen klasse-genoot Peize, en versloeg haar angstgegner vanaf de strafschopstip. En dat was op zichzelf een fraaie prestatie, want in de tweede helft waren de Peizenaren nog uitgelopen naar een 1-3 voorsprong.

Aanvalsgolf
Net als in de competitie kwam TEVV er eigenlijk niet aan te pas. Waar het toen in een 5-1 nederlaag eindigde, bleef men nu in de wedstrijd. Dat kwam vooral omdat doelman Wim Kok met enkele goede ingrepen de aanvallen van de bezoekers onschadelijk maakte. In het eerste half uur alleen al, deed hij dit drie keer. Eén keer was Kok verslagen, maar toen kreeg de goalie assistentie van de deklat boven hem. En wanneer een ploeg veel kansen mist, krijgt het zelf het deksel op de neus. Ayhan Bas was de gevierde man. Doordat trainer Kamphuis er voor koos om Jan-Jaap Wever op de bank te houden én hij niet over de zieke Michel van Brink kon beschikken, speelde Bas voor deze gelegenheid in de spits. Na enkele fraaie voetbewegingen kon Bas dus de score openen. Kort daarna hadden de geel-blauwen zelfs de 2-0 kunnen maken, maar de aanval die door Ronnie Zwikker werd opgezet, kon door Oguzhan Altun niet succesvol worden afgerond.

Achterstand
Na de thee wist Peize wel te profiteren van de kansen die ze kregen. Kregen, want een paar keer sprongen de gastheren slordig om met balbezit: in de tien minuten na rust wist Peize de achterstand om te buigen in een voorsprong. Deze voorsprong werd even later zelfs nog verder uitgebouwd: Joppe van Leeuwen, David Kruizenga en Simon Wekema waren trefzeker voor de bezoekers. Door het ingrijpen van trainer Kamphuis ging TEVV echter beter voetballen. Zo kwamen Jan-Jaap Wever en Willy Kral binnen de lijnen. Eerstgenoemde was al snel doeltreffend, toen hij een voorzet van Jurnel Rojer op zijn hoofd kreeg. Deze combinatie bleek in het restant van de wedstrijd zelfs nog een keer succesvol, waardoor beide ploegen aan de strafschoppenserie konden beginnen.

Strafschoppen
Sander Marissen, de vaste strafschoppen nemer van TEVV, die ook op de bank werd gehouden, werd logischerwijs speciaal voor deze reeks ingebracht. Marissen werd als derde nemer aangewezen.Uiteindelijk zette Marissen zijn ploeg met zijn benutte strafschop op ‘matchpoint’. Ronnie Zwikker en Ayhan Bas hadden ook al gescoord, waar Peize haar beide strafschoppen niet wist te benutten. Routinier Willy Kral verzilverde vervolgens het matchpoint, waardoor TEVV opnieuw in de koker gaat: een knap resultaat van een veerkrachtig collectief met een goede keeper.

Bron: v.v. TEVV