Theo Gennissen denkt nog niet aan stoppen

Rond de eeuwwisseling liep Theo Gennissen stage bij de Engelse profclub York City, dat op dat moment in de derde divisie uitkwam. Een contract leverde de stageperiode niet op, maar bij terugkeer in zijn vaderland kon de inmiddels 37-jarige Amsterdammer wel terecht bij enkele profclubs: FC Emmen bleek het meest concreet en dus tekende de technicus een contract bij de Drenten. Toen zijn profavontuur eindigde speelde Gennissen jarenlang voor WKE, waarmee hij in 2009 zelfs het algeheel landskampioenschap voor amateurs in de wacht sleepte. Momenteel komt de routinier uit voor Valthermond, één van de kanshebbers voor promotie naar de tweede klasse: “Op basis van onze kwaliteiten zullen wij nog veel wedstrijden gaan winnen!”

Om hier direct aan toe te voegen dat er dan wel gewerkt moet worden door de blauw-witten: “Wanneer we dezelfde strijd kunnen leveren als onze tegenstanders, dan zijn wij in veel wedstrijd de betere ploeg, puur op basis van onze voetballende kwaliteiten. Wanneer ik dan naar de komende wedstrijd kijk, dan is Musselkanaal geen tegenstander die wij hoeven te vrezen. Wij staan immers bovenaan.” En met deze woorden geeft Gennissen gevolg aan hetgeen van hem wordt verwacht als routinier: het coachen en neerzetten van medespelers. “Maar ook het voortouw nemen. En dus ook wanneer het iets slechter gaat en de jongens de kopjes laten hangen.” 

Nooit meer Musselkanaal
De aanvoerder van de Mondkers speelde in het verleden zelf één seizoen aan de Parklaan. Voor enig speciaal gevoel zorgt dit niet. Integendeel, Gennissen is opmerkelijk uitgesproken wanneer we vragen naar een eventuele toekomst bij de grootste voetbalclub uit zijn woonplaats: “Ik zal nooit terugkeren bij Musselkanaal. In geen enkele functie. Dus ook wanneer ze mijn mening zouden willen over welke trainer ze het best aan kunnen stellen als opvolger voor Wilbert Arends, mogen ze aan mijn deur voorbij gaan.”

Harris Huizingh
Daarmee komt het gesprek op het onderwerp ‘trainers’. De eigenaar van een schoonmaakbedrijf, die zelf onder andere begeleider van het Jeugdteam Kanaalstreek is, spreekt desgevraagd enthousiast over zijn huidige oefenmeester Harris Huizingh: “Door zijn voetbalverleden is Harris een gekende naam in de regio. Je ziet dat zijn ervaring van grote invloed is op zijn ploeg.” Indirect is Gennissen overigens de reden waarom Huizingh als trainer is aangesteld door Valthermond: “Ja, dat klopt. De eerste club waar Harris hoofdtrainer was, was SV Mussel, op het moment dat ik daar speelde. De samenwerking verliep perfect en binnen Valthermond heb ik aangegeven dat Harris wat mij betreft prima bij ons zou passen. Dat zie je nu in alles terug. Wat mij trouwens is opgevallen, is dat in de spelopvatting van Harris in al die jaren niets is aangepast”

Spelmaker Gennissen in actie tegen DVC 59... foto: Bennie Schlimbach)
Spelmaker Gennissen in actie tegen DVC ’59… (foto: Bennie Schlimbach)

Afscheidstournee
Wanneer we de (voetbal)leeftijd van Gennissen kijken, kunnen we niet anders concluderen dan dat de middenvelder zich in de late herfst van zijn loopbaan bevindt. Toch is de oud-prof nog onverminderd fanatiek: “Voetballen bij FC Emmen en WKE is heel andere koek dan de derde klasse. En dus moet ik soms wel eens tot tien tellen, haha. De omschakeling heb ik toch wel als lastig ervaren, vooral omdat de absolute wil om koste wat het koste een wedstrijd te winnen er simpelweg niet is.” Toch is voetbal voor Gennissen nog altijd het mooiste spelletje en komt een woord als ‘afscheidstournee’ niet in zijn woordenboek voor: Nee, absoluut niet. Wanneer ik zo fit blijf als ik nu ben, dan kan ik nog wel een paar jaartjes mee!”

Plezier
Op de vraag of het volgende voetbaljaargang met Valthermond in de tweede klasse wordt afgewerkt is de routinier minder zeker: “Vorig seizoen wonnen we voor de winterstop een aantal wedstrijd doordat het geluk aan onze zijde was. Na de winter was dit minder het geval en doordat er maximaal acht spelers op de trainingen verschenen waren we ook niet volledig fit. Met de nieuwe trainer zijn alle spelers net een tandje scherper en dus wordt er meer en beter getraind. Het plezier in het spelletje is terug, en dus zullen we ook na de winterstop gewoon weer veel punten pakken. Waar het schip dan strandt, zien we in het voorjaar.”

Derby
Als afsluiter kan Gennissen het overigens niet laten om zijn ploeggenoten nog eens flink op scherp te zetten: “Ik snap niet waarom sommige jongens tegen een bepaalde tegenstander meer kunnen geven dan op andere zondagen. Natuurlijk spreken derby’s tegen bijvoorbeeld Stadskanaal en Musselkanaal aan, maar voor mij maakt het niet uit wie de tegenstander is: ik wil iedere wedstrijd winnen! Wanneer we iedere week kunnen opbrengen wat we in derby’s op kunnen brengen, dan wordt Valthermond kampioen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jordy Weggemans: “Valthermond kan dit seizoen een eind komen!”

Foto Kees Rustenhoven, Jordy Weggemans, hier in actie tijdens het duel tegen Veendam 1894, ...

Matthijs Brink: “Borger stapt tegen MSC als winnaar van het veld af.”

Matthijs Brink is er van overtuigd dat Borger gaat winnen van MSC en zich ...

Richard Wiggers wil HOC naar de derde klasse schieten

Het gaat goed met HOC. De fusieclub uit Exloo/Odoorn werd vorig seizoen op imponerende ...