Nieuw Buinen morele winnaar in Hoogeveen

Nieuw BuinenOm mee te blijven doen om de titel mocht Nieuw Buinen eigenlijk niet verliezen op bezoek bij Hoogeveen. De blauwhemden zijn namelijk een directe concurrent in de strijd om het kampioenschap en bij verlies werd de achterstand op, met name Dieze West, aanzienlijk. Na 90 minuten was de stand nog steeds 0-0 en daarmee was Nieuw Buinen de morele winnaar. Lachende derde en vierde waren echter Dieze West en SVBO, die nu de eerste twee plaatsen bezetten.

Onervaren team
Gerry Snip moest het weerzien met oud-teamgenoten Manning en de Lange aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure en ook Jeroen Buurke was vanmiddag afwezig. Zodoende was trainer Lippold genoodzaakt een behoorlijk onervaren team op te stellen. Zij begonnen slap aan de wedstrijd en mochten van geluk spreken dat Daniël Manning zijn schot op de kruising zag verdwijnen. De gasten trokken vervolgens het initiatief naar zich toe en zagen Mike Reuvers getorpedeerd worden door keeper Benjamins. Scheidsrechter Aalders beoordeelde deze overtreding met geel, waar rood misschien meer op zijn plaats was geweest. Koen Hateboer had voor rust nog een grote kans op de 0-1, maar op aangeven van Reuvers schoot hij tot ieders verbazing hoog over.

hoogeveen-nb
De muur van Hoogeveen ziet een vrije bal over het doel van keeper Benjamins gaan. (Foto: v.v. Nieuw Buinen)

Man minder
Hoogeveen begon sterk aan de tweede helft en was vooral gevaarlijk via Shakki Mohamed, die één van zijn inzetten via de paal naast zag gaan. Ook kreeg Koen Hateboer namens Nieuw Buinen nog een tweetal kansen, maar hij was vanmiddag wat ongelukkig in de afwerking. Aan de andere kant moest Robert Smit nog een keer handelend optreden, maar gescoord werd er niet. Zodoende bleef de stand ongewijzigd, maar eindigde de wedstrijd wel met een man minder nadat Andy Kreeft rood kreeg na een kopstoot aan het adres van Mohamed Yuksel.

Hoogeveen – Nieuw Buinen 0-0

Opstelling Nieuw-Buinen: Robert Smit, Tom Meijers, Gert Lukens, Franck Middelkamp, Brandon Meems, Bruce Tunjanan, Robert Hamming, Erwin Aukes, Thijs Hateboer (Wessel Koomans), Mike Reuvers (Mohamed Yuksel) en Koen Hateboer

Bron: v.v. Nieuw Buinen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like