Wederom monsterscore voor SV Borger

BorgerDe ene week top, de andere flop. Of andersom. Dat het zo kan gaan in het amateurvoetbal bemerkten SV Borger en VVAK op sportpark de Drift in Borger. Tijdens de voorgaande competitieronde gingen de Borgerders tamelijk kansloos met 4-1 onderuit bij Willemsoord. Op datzelfde moment voetbalde VVAK zichzelf in Kerkenveld naar de dubbele cijfers, Smilde ’94 werd met 10-0 geklopt. De ene monsterscore is de andere echter niet. Voor beide teams gold dat ze dit weekend met een totaal tegengesteld gevoeld van het veld stapten. De groenwitten uit Borger waren nu de euforische partij, de euforie bij de oranjegroenen uit Kerkenveld was ingeruild voor zware teleurstelling. De eindstand sprak voor zich: 8-0 voor Borger.

Door Erwin Beukema

Eerherstel
Dat de Borgerders na de smadelijke nederlaag tegen Willemsoord met revanchegevoelens de arena betraden bleek vanaf de eerste minuut. Er werd direct druk gezet op de defensie van VVAK, dat onmiddellijk besefte dat het geen walk-over zou worden zoals tegen Smilde. Toch bleken beide teams in deze beginfase behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn. Het hobbelige veld leek niet in het voordeel van de graag combinerende thuisploeg te zijn. Het duurde daarom even tot de equipe van trainer Arne Joling de controle over het duel had. De openingstreffer bleek hierin de sleutel. Stofzuiger Tim Scheltinga schoot na een kwartier spelen raak. In het vervolg domineerde de thuisploeg en was er slechts een bijrol weggelegd voor de gasten. Ronald Bulthuis zorgde na twintig minuten voor de 2-0.

Razendsnel
In het laatste kwartier voor rust ging het ineens razendsnel. In zeven minuten tijd kwam de 6-0 ruststand op het scorebord te staan. In de 33e minuut pikten zowel Luuk Kenter als Mark Meinema hun goaltje mee. Aan het doelpunt van Kenter ging overduidelijk buitenspel vooraf, de vlag bleef echter naar beneden. In de 38e minuut omspeelde Ronald Bulthuis op uiterst koelbloedige wijze de vijandelijke doelman met de 5-0 als gevolg. Het slotakkoord kwam op naam van Kenter te staan, die op curieuze wijze de 6-0 binnen liep. De doelman schoot het leder keihard in het gezicht van het Borgerse goudhaantje, waarna de bal tergend langzaam achter de doellijn caramboleerde. Tot ver na de wedstrijd was de afdruk van de Derbystar zichtbaar in het gezicht van Kenter.

borger-vvak
In tegenstelling tot enkele teamgenoten wist Martijn Ulenreef het net niet te vinden… (Foto: A. Oldenbeuving)

Oplevingen
Het tweede bedrijf was vervolgens slechts voor de statistieken van belang. Borger hoefde niet meer, VVAK kon niet meer. Er werd nog wel twee keer gescoord. Kort na rust passeerde VVAK-er Peter v/d Vegt op onfortuinlijke wijze zijn eigen doelman. Het laatste doelpunt kwam in de 68e minuut op naam van Mark Meinema te staan. Daarna geloofden beide teams het wel. Op enkele oplevingen na kabbelde het duel naar het einde. De scheidsrechter nam dan ook de enige juiste beslissing om geen blessuretijd meer bij te trekken. Na negentig minuten en acht doelpunten was het voor beide partijen genoeg!

Titelstrijd
SV Borger blijft door deze uitslag in het spoor van koploper Elim, dat vijf punten meer verzamelde. Het team vindt zichzelf momenteel terug op de derde plek op de ranglijst. Komende zaterdag gaan de mannen van hoofdtrainer Arne Joling, die deze week voor twee seizoenen verlengde, op bezoek bij de nog ongeslagen nummer twee Hoogeveen. Om mee te blijven doen in de titelstrijd is Borger gebaat bij winst. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt op sportpark Bentinckspark in Hoogeveen.

Opstelling Borger: Stefan Viel, Sander van der Veen, Niek Scheltinga, Jan Voshart, Tim Scheltinga, Martijn Ulenreef, Diederik Oosterwijk (60. Ruben Meereboer), Ronald Bulthuis (60. Melvin Ottens), Mark Meinema (75. Bart Ulenreef), Luuk Kenter en Jeffrey Spelten

Scoreverloop: 15. 1-0 Tim Scheltinga, 20. Ronald Bulthuis 2-0, 33. Luuk Kenter 3-0, 33. Mark Meinema 4-0, 38. Ronald Bulthuis 5-0, 40. Luuk Kenter 6-0, 48. Peter v/d Vegt e.d. 7-0, 68. Mark Meinema 8-0

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website