Gasselternijveen zakt steeds verder weg

GNVOndanks dat Gasselternijveen de afgelopen zomer een gedaanteverandering onderging zullen de verstokte fans van de roodhemden toch wel wat teleurgesteld naar de stand in de vijfde klasse F kijken. Want dat de ploeg van Roeland Deuring na tien wedstrijden slechts acht punten heeft vergaard, en de hierbij behorende tiende plaats moet accepteren, dat hadden niet veel mensen verwacht. Waar de volgers aangeven dat het veldspel acceptabel is, blijven de resultaten bij gebrek aan scorend vermogen achter.

Ongelukkig
Juist datgene waar Gasselternijveen bekend om wil staan, het positiespel, was de bottleneck in de beginfase tegen subtopper EHS ’85. Want toen de opbouw van achteruit slordig werd uitgevoerd, kon de thuisploeg daar al snel van profiteren: na acht minuten stond het al 0-1. En amper een kwartier later lag de bal al voor de tweede keer achter doelman Rolf Bies. En opnieuw was het spits Martijn Korthuis die de treffer over haalde. Nieveen herstelde zich redelijk van de dubbele klap en kwam rond het half uur terug in de wedstrijd door een treffer van Frank Pals, die door halfslachtig ingrijpen van de doelman van EHS ’85 deze kans kreeg.

Domineren
Waar Gasselternijveen na de aansluitingstreffer dacht aan de gelijkmaker, moest het een tegenvaller incasseren op het moment dat Dylan Visscher in de grond schoot, in plaats van tegen de bal. De schade aan de knie van Visscher was dusdanig dat Adri Meijer zijn plek in moest nemen. Dit zorgde voor meer dreiging van de kant van de gasten, maar waar de gelijkmaker werd verwacht, maakte EHS ’85 een einde aan de wedstrijd door de derde goal van de middag te maken. Gasselternijveen kwam deze klap niet meer te boven, en in een weinig indrukwekkende tweede helft, kon enkel de 4-1 van de thuisploeg nog als noemenswaardig moment worden genoteerd.

Opstelling Gasselternijveen: Bies, Nieboer, MacDonald, Van Klaveren (45. Botterblom), De Geus (57. Boekelo), Visscher (38. Meijer), P. Hospers, Van Gilsbeek, A. Hospers; Van der Aa en Pals.

Bron: v.v. Gasselternijveen