Goed gesprek levert GKC drie punten op

GKCHet duel tussen IJhorst en GKC was aanleiding voor het begeleidingsteam van de Gasselters om de koppen bij elkaar te steken. De wedstrijd werd namelijk kansloos verloren, en ook met de inzet van de heren spelers zat het in die wedstrijd niet goed. Het midweekse gesprek wierp zijn vruchten af, en na negentig minuten strijden konden de geel-zwarten drie punten aan hun totaal toevoegen. Door de 2-0 overwinning op VIOS Oosterhesselen staat GKC op een zesde plaats en slechts één puntje achter de nummer drie.

Slap begin
Toch leek het er in het eerste deel van de wedstrijd niet op dat de punten in Gasselte zouden blijven, want de gastheren begonnen slap aan het duel. De eerste kans voor GKC kon dan ook pas na ruim een kwartier spelen genoteerd worden. Het was GKC’s blikvanger Danny Kolp die door Patrick Zondag in staat werd gesteld om te scoren, maar de inzet van de aalvlugge aanvaller ging voorlangs. Dit was wel het moment wat de mannen van Jaap Alting nodig hadden om iets meer vertrouwen te krijgen in eigen kunnen. In het vervolg van de eerste helft leverde dit een aantal kleine kansjes op voor de thuisploeg, die vrij weinig te vrezen had van tegenstander VIOS: pas na een half uur spelen ondernamen zij een doelpoging. Het povere spel aan beide kanten leverde logischerwijs een 0-0 ruststand op.

Danny Kolp
Na de thee was GKC opnieuw de bovenliggende partij en nu wist het dat overwicht ook in de score uit te drukken. Bij nagenoeg iedere kansrijke situatie in de tweede helft was de eerder genoemde Danny Kolp betrokken. Na een uur spelen kreeg Kolp een mooie kans om te scoren, maar voorkwam een VIOS-verdediger schade voor zijn ploeg. Amper vijf minuten later bediende Kolp zijn ploeggenoot Pepping, maar deze schatte de voorzet niet op waarde. Uiteindelijk was het Kolp zelf die de trekker overhaalde: na een prachtige pass van Michel van ‘t Hof faalde de aanvaller niet. Met deze treffer staat de clubtopscorer op elf treffers, bijna de helft van de totale (24) GKC-productie dit seizoen. Maar ook als aangever blijkt Kolp van waarde, want kort na zijn treffer stelde hij Patrick Zondag in staat om (ook alweer) zijn zevende van het seizoen te maken. Hiermee ging de wedstrijd in het slot en waren de drie punten in de knip. Met deze overwinning leeft bij de technische staf het gevoel dat de opgaande lijn weer gepakt is, en de blamage van IJhorst is uitgewist.

Bron: v.v. GKC

attent_banner_275x75