Gieterveen behoudt ongeslagen status

GieterveenDoor thuis met het kleinst mogelijke verschil te winnen van rode lantaarndrager Veelerveen bleef Gieterveen voor de zesde keer op rij ongeslagen. Matchwinner werd Jerremy Weerts, die één van de vele kansen wist te benutten en daarmee de drie punten veilig stelde. De score had veel hoger kunnen, en misschien wel moeten, uitvallen, maar het scoren bleek deze middag een struikelblok voor de groenhemden.

Eenrichtingsverkeer
De minimale uitslag doet een meer spannende wedstrijd vermoeden dan daadwerkelijk het geval was. Het was eenrichtingsverkeer op ‘de Hoogkaamp’ en het enige wat de thuisploeg verweten kon worden is dat de einduitslag niet veel hoger was. Het gebrek aan scherpte en het ontbreken van geluk zorgde voor vele gemiste kansen. Met het veldspel zat het echter wel goed, dat zagen ook de aanwezige toeschouwers. Het harde werken van de tien veldspelers en de uitstekende 15- jarige keeper van Veelerveen zorgden er echter voor dat de ruststand 0-0 was. Niek Drent en Stefan van der Veen kregen goede kansen namens de thuisclub en ook Jerremy was een aantal keren dichtbij op aangeven van flankspeler Jorg post.

Om zeep
De tweede helft leverde vrijwel het zelfde spelbeeld op, Veelerveen trok zich massaal terug en loerde op een spaarzame counter. Vanaf de aftrap was er direct weer een kans voor Weerts. Post werd buitenom weggestuurd en gaf strak voor op de inkomende Weerts, maar hij kon de bal niet van dichtbij intikken, waardoor weer een grote kans om zeep werd geholpen. Halverwege de tweede helft was het weer een combinatie tussen deze twee aanvallers waaruit de enige treffer van deze wedstrijd voortkwam. Wilte Nijhuis stuurde Post weg, die wederom zijn tegenstander zijn hielen liet zien. Zijn voorzet werd nu, ietwat gelukkig met de onderkant van de voet, wel afgerond door Weerts. Gieterveen ging hierna nog op zoek naar de tweede treffer, maar deze viel niet en dus bleef het bij een minimale 1-0 overwinning.

Zevende plaats
Door deze overwinning staan de groenhemden op een keurige zevende plaats, met maar liefst zeven punten voorsprong op achtervolger PJC. De achterstand op koploper Westerwolde is slechts vier punten, dus willen zij bovenin mee blijven doen dan moet er komende zondag gewonnen worden van nummer negen THOS uit Nieuw Beerta.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Eext wint eerste periode na zege op Valther Boys

Eext heeft de eerste periode weten te winnen na een ruime zege op Valther ...

SJS schiet halve dozijn vol tegen SCN

SJS beleefde een makkelijke avond tegen SCN en won met ruime cijfers.

Stadskanaal verliest nipt van GVAV Rapiditas

Stadskanaal was nog dichtbij een punt in de slotfase, maar keerde met een verlies ...