Alteveer kan KSC geen pijn doen

AlteveerWaar Alteveer in de uitwedstrijd tegen KSC (Schoonoord) zeker een punt verdiend had, op basis van het vertoonde spel, stond de ploeg van oefenmeester René Nijgh na negentig minuten voetbal met lege handen. Opnieuw moest er één en ander aangepast worden aan de opstelling van de vorige wedstrijd, want door blessures en schorsingen is de spoeling bij de Groningers zorgwekkend dun. Als klap op de vuurpijl haakte verdediger Merlijn van Zon in de warming up af met een blessure. Aanvoerder Bryan Schenkel gaf het goede voorbeeld, door ondanks een gekneusde voet toch aan de aftrap te verschijnen.

Tegenhouden
Het was alsof KSC rook dat Alteveer de nodige personele problemen kende, want vanaf de eerste minuut zette de thuisploeg druk op de verdediging van haar tegenstander. Dit zorgde er voor dat Alteveer nauwelijks in het spel voor kwam: er werd onrustig gespeeld, waarde mannen uit Schoonoord elkaar net wat makkelijker vonden. Ruim een kwartier kon de verdediging van Sander van Duuren de druk weerstaan, voordat men toch moest capituleren: Sander Schuiling wist een toegekende vrije trap te verlengen tot over de doellijn. Met kunst- en vliegwerk wisten de bezoekers deze stand tot de rust op het bord te houden, hoewel men zelf nog twee mogelijkheden kreeg op een goal. Een vrije trap van Bart Nieland en een kopbal van Schenkel troffen echter geen doel.

Drukte voor de goal van het in het zwart spelende Alteveer...
Drukte voor de goal van het in het zwart spelende Alteveer…

Strijdend ten onder
Na het wisselen van speelhelften gooide Alteveer er een gezonde dosis strijd tegenaan, waardoor men langzaam maar zeker terugkeerde in de wedstrijd. Toch bleken de grootste kansen voor KSC, maar telkens troffen zij in Van Duuren een niet te passeren obstakel. Het overwicht van de thuisploeg was echter het sein voor Alteveer om va bank te gaan spelen: de tactiek wierp zijn vruchten af, zodat er na een uur spelen een gelijke stand op het scorebord stond. Ronald Veldkamp werd gevonden door Bryan Schenkel en eerstgenoemde kopte de bal bij de tweede paal binnen. Toch ging Alteveer zonder winstpunt(en) terug in de bus: twintig minuten voor het einde van de speeltijd kon Sander Schuiling de 2-1 maken. Gezien de omstandigheden geen zorgen om de nederlaag voor de geel-zwarten, die komende zondag bezoek krijgen van Schoonebeek, dat slechts één puntje meer heeft.

Bron: v.v. Alteveer