Weer een zege voor doelpuntenmachine Valthermond

logo_valthermondNa de 5-0 overwinning in en tegen Roden, boekte Valthermond afgelopen zondag opnieuw een ruime zege in een uitwedstrijd. Annen werd in eigen huis met maar liefst 6-2 verslagen. Toch leek het er in de beginperiode niet op bij de Mondkers. De thuisploeg was feller en won de meeste duels. De Annenaren kwamen dan ook verdiend op voorsprong.

Wake up call
Meerten Dekker deelde al een fikse waarschuwing middels een schot op de paal uit, maar Valthermond negeerde deze ‘wake up call’. Vijf minuten later kopte Dolf Nijborg de 1-0 binnen. Bart Kranenborg schoot namens Annen nog eens op de lat. Het overwicht van Annen duurde een klein half uur en toen vond met name Theo Gennissen het genoeg. De aanvoerder, die na een schorsing van vijf duels weer van de partij was, deelde in de beginfase met balverlies in de malaise, maar pakte zijn elftal daarna nadrukkelijk bij de hand. Met een ferme knal schoot hij de eerste de beste mogelijkheid droog achter doelman Tristan Tiems en vanaf dat moment heersten de gasten.

Uit het boekje
De tweede Valthermondse treffer kon zo het schoolboek voor voetbaltrainers in. Cenrale verdediger Lars Baas stoomde mee op en zocht de combinatie met Gennissen. Via een dubbele een twee door het hart van de verdediging vond deze laatste de lopende man Demy te Velde. Tiems was kansloos. Nadat Gydo Buurman na een prachtige lange bal van opnieuw Baas nog op Tiems strandde, besliste Rick Schlimbach eigenlijk al voor de rust het duel. Opnieuw was Gennissen de aangever.

0
Valthermond viert, Annen treurt… (foto: Bennie Schlimbach)

Orde op zaken
Na de pauze leek het er even op dat Valthermond dezelfde fout als in het eerste gedeelte van de wedstrijd zou maken. De concentratie leek even weg en Annen profiteerde. Doelman Erwin Timmer aarzelde en zag vervolgens Egbert Mulder raak koppen. Glooide er even hoop in de Anner harten, Maikel Platje stelde orde op zaken. Gydo Buurman verzond de voorzet en met een volley vond de kleine middenvelder het net en was het verzet van Annen definitief gebroken.

Zes-punten-duel
Daarna kon Valthermond rustig de wedstrijd uitspelen en de score uitbouwen. Gennissen benutte een strafschop, hands na een actie van Alwin Braakman en Gydo Buurman pikte in de slotfase zijn goaltje weer mee. 
De sfeer in de blauw witte kleedkamer was na de wedstrijd uiteraard geweldig. Vergezeld van harde discodreunen waren de high fives niet van de lucht en werd er al gretig uitgekeken naar het duel van aanstaande zondag. In ‘Pekel’ verloor Valthermond met maar liefst 7-1 van Noordster, dus daar valt nog iets recht te zetten. Maar wie had toen ook kunnen denken dat Valthermond, theoretisch althans, de Pekelder sterren op de ranglijst kan passeren?- Banner Valthermond

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen opnieuw met lege handen

Gasselternijveen speelde haar tiende competitiewedstrijd al op de donderdagavond. Tegenstander was Witteveense Boys ’87, ...

Nipte nederlaag voor Borger bij Rouveen

Borger heeft na drie overwinningen op rij weer eens een nederlaag geleden. Op bezoek ...

Artor Polloshka beslist derby tussen SPW en Gasselternijveen

Ondanks het onstuimige weer kon de derby tussen SPW en Gasselternijveen wel doorgang vinden. ...