Yorin Hoezen maakt stappen bij SPW

SPWEen mooie mix van ervaren spelers en jong talent: dat is zoals we SPW wel mogen omschrijven. Want behalve de oude rotten Henry Meijerman en, in mindere mate, Rolf Beekman en Benjamin Eling, biedt de selectie van de vijfdeklasse ook ruimte aan jong talent. Eén van deze talentvolle jongeren is doelman Yorin Hoezen. Een jonge keeper: zowel qua leeftijd, als qua ervaring onder de lat. Want waar veel keepers van eerste elftallen al in de pupillen de handschoenen om de handen hebben, stond de 18-jarige Hoezen pas in de A-junioren voor het eerst in het doel. “Stiekem vond ik keepen wel leuk, dus het keepersprobleem dat SC Stadskanaal A1 enige jaren geleden had, kwam me eerlijk gezegd wel goed uit, haha!”

Vrijwillig
Want tot die ene zaterdag in de prille loopbaan van Hoezen was er geen moment waarop hij dacht om ook echt te gaan keepen: “Nee, ik was veldspeler, en dat deed ik met veel plezier. Maar toen er een keer geen keeper was, heb ik me vrijwillig aangeboden als doelman. Dit beviel me goed en ik heb me ook direct gemeld bij keeperstrainer Stoffer Bakker. Samen zijn we gaan trainen en heb ik in een paar seizoenen flinke stappen gezet. Hiervoor ben ik Stoffer veel dank verschuldigd, want zonder hem was ik niet de keeper geworden die ik nu ben.”

YH
Yorin Hoezen…

Overstap
Toch besloot de in Stadskanaal woonachtige Hoezen zijn eerste club te verlaten. Een logische keus, geeft Hoezen desgevraagd aan: “Ik wil me ontwikkelen als doelman en dat doe je maar op één plek, namelijk onder de lat. Bij SC Stadskanaal had ik daarop geen geweldige vooruitzichten, dus heb ik besloten de stap naar SPW te maken.” En daarvan heeft Hoezen nog geen moment spijt gehad, want ook hier maakt hij naar eigen zeggen stappen én zij ploeg presteert boven verwachting. De doelman: “Dat weet ik niet. We hebben nu 22 punten, dus dat is keurig. Toch hebben we punten laten liggen tegen ploegen waartegen dat echt niet had gehoeven. En wanneer we kampioen willen worden, dan moeten we vanaf nu ook deze categorie wedstrijden gaan winnen.”

Ambitieus
En daarmee benoemt de verkoopmedewerker van telecomzaak Telecombinatie (Ter Apel) onbewust één van zijn karaktereigenschappen. Want Hoezen wil het beste uit zichzelf halen, en verwacht dit ook van zijn teamgenoten: “Ik keep nog maar anderhalf jaar, dus ik weet dat ik mezelf nog kan verbeteren. Plezier is daarbij belangrijk, maar ook presteren telt. We willen als SPW dolgraag de stap naar de vierde klasse maken. Het niveau van de selectie is goed en we geloven er stuk voor stuk in dat we het dit seizoen gaan redden!” Daarmee zouden de bespelers van het fraaie Sportpark Noord voor het eerst sinds 1999 weer op dat niveau gaan spelen.

Zelfvertrouwen
En in die strijd om promotie zullen de mannen van trainer/speler Henry Meijerman voor een deel op de defensie en dus Hoezen leunen. “Op dit moment behoren we tot de minst gepasseerde verdedigingen van onze competitie. Wat dat betreft staat ons zondag een mooie uitdaging te wachten, want tegenstander Westerwolde is de meest productieve ploeg van onze klasse.” Toch vreest de doelman zijn tegenstanders van zondag niet. De serie van drie gewonnen wedstrijd zal hier ongetwijfeld mee te maken hebben: “Natuurlijk. Drie zeges op rij zijn goed voor het zelfvertrouwen. Maar we sluiten onze ogen niet voor het feit dat Westerwolde koploper is. Zij kunnen dus echt wel wat, maar dat geldt net zo goed voor ons.”

Invloedrijk
De toegevoegde waarde bij SPW zit hem wat Hoezen betreft vooral in de wil om als hecht team voor iedere meter te strijden. Maar toch kan de youngster het niet nalaten om nog een factor te noemen: “Henry Meijerman heeft echt veel invloed op de spelersgroep. Ik ben nog maar kort bij de club, maar je ziet echt dat hij als leider voor de groep staat. Maar wat wil je? De man heeft een schat aan ervaring als oud-profvoetballer. Er zijn niet veel spelers die een oud-speler van FC Twente en FC Emmen als trainer hebben, haha.” Maar de vraag of de aanwezigheid van Meijerman de talentvolle keeper bij zijn oude liefde SC Stadskanaal weg kan houden blijft onbeantwoord: “Ik voel me goed en het keepen gaat lekker. Ik zal ongetwijfeld ooit terugkeren, maar op dit moment is SPW de club die voor mij telt!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jongensdroom Dennis Katoen werkelijkheid

Voor Dennis Katoen kwam afgelopen zondag een jongensdroom uit in Zuidwolde. Want de eerstejaars ...

Pekelder Derby: revanche, strijd en eergevoel

De één is een echte clubman, die in tijden van relatieve nood zijn club ...