Vijf vragen aan Denny Feiken (SC Stadskanaal)

SC StadskanaalAlleen een wonder kan dit seizoen SC Stadskanaal van het kampioenschap in de vierde klasse D afhouden. Na tien wedstrijden hebben de Knoalsters 28 van de dertig te behalen punten in de tas, met een doelsaldo van 37. Eén van de mannen die verantwoordelijk is voor onschadelijk maken van de spaarzame tegenaanvallen is Denny Feiken. De 29-jarige oud-speler van Nieuw Buinen en TEVV keerde dit seizoen samen met broertje Roy terug op het oude nest. Komende zondag treden ze samen aan tegen Pekelder Boys. Een streekderby, met voor de oudste Feiken een bijzonder tintje: “Ik woon in Nieuwe Pekela en kan vanuit mijn achtertuin het sportpark van Pekelder Boys zien liggen!” FC Kanaalstreek voelde de man met de gave traptechniek aan de tand over de komende wedstrijd.

Is het dit seizoen leuk om verdediger te zijn bij SC Stadskanaal?
Ik heb nooit op een andere positie gespeeld en ik vind het ook altijd leuk. Natuurlijk zijn we dit seizoen veel in de aanval, maar juist bij de spaarzame uitvallen van de tegenstander moeten we geconcentreerd zijn. Maar over het algemeen hebben we nog niet veel te doen gehad. Wanneer dat wel het geval zou zijn, zou het ook niet erg zijn, want ons verdedigingsblok staat gewoon goed! Voordeel is dat ik nu vaker door kan schuiven en ik al vier goals gemaakt heb, dit seizoen.

Denny Feiken...
Denny Feiken staat klaar om zijn traptechniek te etaleren…

Hoe bevalt de terugkeer bij SC Stadskanaal tot nu toe?
Het bevalt me erg goed! Om eerlijk te zijn had ik niet meer verwacht ooit nog voor deze club te gaan spelen, maar toen mijn broertje Roy de stap maakte, ben ik met hem mee gegaan. Ik vind het vooral leuk om met Roy samen te spelen, maar Stadskanaal is een prettige club waar de randzaken allemaal super goed geregeld zijn. Dat kan alleen maar met behulp van veel vrijwilligers. Alle respect dan ook voor deze groep: wat zij allemaal voor de club doen is echt bijzonder! 

Speel jij, gezien jouw kwaliteiten, niet op een te laag niveau?
Ik zou inderdaad op een hoger niveau kunnen spelen. Toch vind ik een leuk team ook belangrijk. Tijdens de trainingen moet het gezellig zijn, maar op zondag moeten de spelers er staan en alles geven voor de drie punten. Deze balans is bij Stadskanaal is aanwezig en ik vind het dan niet zo interessant of we dan eerste of vierde klasse spelen: onderdeel uitmaken van zo’n geheel is ook wat waard. En dat stopt niet bij de spelers, maar daar reken ik trainers, leiders en ook de verzorger toe.

Welke ambities heeft Denny Feiken nog?
Ik wil kampioen worden, dit seizoen! Daarnaast ben ik dit seizoen trainer van SC Stadskanaal B3. Dit past wel in het plaatje voor de komende jaren. Ik vind dat het op mijn leeftijd niet alleen maar om het voetbalspelletje moet draaien en dus zet ik voorzichtig mijn eerste stappen op het trainersvlak. Het is leuk om leiding te geven aan een groep jonge spelers en aan hen door te geven wat ik de afgelopen jaren zelf heb geleerd. 

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Pekelder Boys?
Dat wordt een leuke wedstrijd! Enerzijds omdat de wedstrijd bijna in mijn achtertuin wordt gespeeld, anderzijds omdat ik een aantal jongens tegenkom die ik buiten het voetbal ook zie. Zo zijn Ton Alberts, Ivanildo Eind en Robbert Zuur spelers die ik goed ken. Alleen tijdens de wedstrijd zullen we even geen vrienden zijn, want dan doe ik er alles aan om te winnen. En wanneer we Pekelder Boys niet gaan onderschatten, zal dat normaal gesproken ook gaan gebeuren. Ik zet in op een 0-5 voor Stadskanaal!

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rick Bokhorst: “Gasselternijveen kan het HOC moeilijk gaan maken.”

Rick Bokhorst hoopt dat Gasselternijveen het HOC lastig kan maken en de punten in ...

Robert Hamming: “In derby’s zoek ik de grens op”

Ieder jaar heeft de hoofdmacht van Nieuw Buinen te maken met een aantal mutaties. ...

Jesper Dijkstra: “Gieten wil het publiek vermaken.”

Interview met Jesper Dijkstra, die komend seizoen een constante factor wil worden bij Gieten.