Bjorn Schuiling: “GKC moet net onder de topploegen eindigen”

GKCIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen?

Bjorn Schuiling...
Bjorn Schuiling…

De bespelers van één van de bekendste en best bespeelbare voetbalcomplexen van Noord-Nederland is inmiddels al weer aan haar vierde seizoen in de vijfde klasse bezig. Voor de duidelijkheid: we hebben het over GKC en ‘Hoogte der Heide’. Want na een uitstapje van één jaar in de vierde klasse, moesten de Gasselters noodgedwongen weer afdalen. Veel verder dan plaatsen in de middenmoot, en zelfs aan de onderkant van de middenmoot komt men sindsdien niet.

Veelbelovend
Hoe anders leek het dit seizoen te gaan. Want met een gelijkspel tegen buurman Gasselternijveen werd een goede reeks van zeven wedstrijden gestart. De reeks leverde uiteindelijk veertien punten opleverde. Bjorn Schuiling is één van de spelers die deze reeks meemaakte: “De start was inderdaad goed. Tegen Gasselternijveen beginnen is altijd leuk, en in de eerste maanden stonden we continu tussen de derde en vijfde plaats in de de stand.” En dat is volgens de 18-jarige wel terecht: “En plekje net onder de top is waar deze selectie thuishoort, denk ik.” Maar vanaf het eerste weekend van november ging het mis, en werd de veelbelovende start weggegooid.

Slechte reeks
Schuiling zegt hierover: “Op een gegeven moment kwam de klad erin. Hoe dat kan, kan ik niet verklaren, maar feit is wel dat de resultaten ronduit slecht waren.” Want wanneer we de resultaten erbij pakken zien we dat GKC sinds november maar één keer won, en niet gelijk speelde. En dus leverden de zes wedstrijden voorafgaand aan de winterstop maar drie punten op. Schuiling: “We zijn helemaal afgezakt in de stand. De tiende plek is nu ons deel, maar gelukkig is er nog wel zicht op de ploegen boven ons!”

Derby’s
Eén van de ploegen die GKC van zich af zal moeten slaan in de strijd om een plaats in het linkerrijtje is buurman Gasselternijveen. Schuiling, die dit seizoen vooralsnog één doelpunt maakte, kijkt uit naar de ontmoeting: “In deze klasse worden veel derby’s gespeeld. Dat zijn natuurlijk de mooiste wedstrijden! Vooral de potjes tegen Buinen en Gasselternijveen zijn leuk om te spelen. Alles met alles gaat het gewoon een heel mooie tweede seizoenshelft worden.” En wanneer we Schuiling tenslotte naar zijn verwachting vragen, dan antwoord hij resoluut: “Wij gaan weer in vorm raken, en dan zie ik ons zo rond de zesde plaats eindigen!”

attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bidjoy Ramcharan: “20 goals scoren en nacompetitie halen met Gieterveen.”

Bidjoy Ramcharan wil komend seizoen weer veel doelpunten maken voor Gieterveen en hoopt ook ...

Terug in de tijd: Jongensdroom van Victor van der Vlag gaat in vervulling

Victor van der Vlag doorliep elk elftal van Valtermond zowel als keeper als speler ...

Milan Duursma: “NWVV moet hoge verwachtingen waar maken.”

Interview met Milan Duursma, die de hoge verwachtingen graag wil waarmaken met NWVV.