SJS nestelt zich in de subtop

SJSGezien het verschil op de ranglijst moest SJS de wedstrijd tegen BSVV winnen. Maar zoals tegen Scheemda al was gebleken, zijn dit juist de moeilijkste wedstrijden. Hoewel de eindstand ook tegen BSVV 0 – 1 werd, had SJS het zaterdagmiddag beduidend minder moeilijk. De uitslag is in die zin dan ook misleidend. Desalniettemin voegde SJS zich nu wel degelijk bij de subtop.

Brilstand
Vanaf het eerste begin probeerde BSVV het vuurtje op te stoken. Met een harde overtreding op Anne Sybesma zetten de geel – zwarten meteen de toon. Daarnaast stelde de thuisploeg zich erg compact op en koos het de gemakkelijke, maar zeker niet onbegrijpelijke weg. Immers, met spitsen als Marten Homan en Nico Hoogeveen is het constant alle hens aan dek in de defensie. De openingsfase leverde weinig noemenswaardige momenten op. BSVV had licht het initiatief, maar de grootste kansen kwamen na een kwartier voor SJS. Na een goed actie van Roy Breedveld, die vanaf rechts helemaal naar binnen sneed en zelf niet goed uitkwam voor een doelpoging, werd Johan van Klinken in stelling gebracht. Enigszins geschrokken schoot hij de bal recht op doelman Daan Budding af. De scrimmage leverde een corner op, waaruit ook Richard Veldhuis op drie meter van het doel zijn meerdere in Budding moest erkennen. Om niet in de vergetelheid te raken liet de thuisploeg vrij snel daarna ook van zich horen. Nadat een aantal risicovolle ballen nog net géén gevaar opleverden, was het nu Frank Venema die zich verkeek op de storende Dominggus van der Weide. Alleen voor Marthyn van der Zande schoot de buitenspeler naast het doel. Daarna nam de ploeg van trainer Piebes het heft in handen en creëerde het tot aan de rust een aantal kansen. Kay Rijkens zag zijn puntertje over het doel zeilen en hetzelfde gold voor een schot van Arno Sieders. De grootste kans kwam op naam van Anne Sybesma. Na twee goede kapbewegingen kwam de aanvallende middenvelder niet goed uit om af te ronden. Beide teams zochten met de brilstand de kleedkamer op.

Doelpuntenmaker Kay Rijkens aan de bal (Foto: Brigitte de Wijk)

Subtop
SJS had zich in de rust voorbereid op een stormachtig begin van BSVV, maar niets bleek minder waar. De thuisploeg bleef hetzelfde spel hanteren en binnen twee minuten kreeg SJS via Roy Breedveld – en even later middels Jan Springer – een uitgelezen mogelijkheid op de voorsprong. Echter, wederom stond Budding op zijn post en redde bekwaam. Niet lang daarna was het Anne Sybesma met een soortgelijke actie als in de eerste helft. Ook nu leverde het geen goal op. Toen Richard Veldhuis zijn kopbal ook gepareerd zag, leek het er steeds meer op dat het de middag van Budding zou gaan worden. Met de nadruk op leek, want niet lang daarna eiste Kay Rijkens de aandacht op. Na een mooie actie en dito voorzet van Frank Venema kopte Rijkens de bal langs Daan Budding, die zijn antwoord nu schuldig moest blijven. Het was voor de thuisploeg het sein om va banque te gaan spelen. Tussen de kansen van Johan van Klinken, Anne Sybesma, Ronald Zuidema en Jan Springer door kreeg BSVV er ook twee. Een verraderlijk schot van Nico Hoogeveen werd voldoende geraakt door Van der Zande en hij verwerkte dit schot knap tot corner. Tegen het einde kapte Homan naar binnen, maar ook nu was de SJS – goalie bij de les. Had SJS de wedstrijd in het slot gegooid, dan was er ongetwijfeld een hogere score op het scorebord verschenen. Voor nu zijn de drie punten overigens het belangrijkste voor de ploeg van Loewie Piebes. Glimmen, De Weide en ZZVV strijden om de koppositie, maar SJS heeft zich inmiddels in de subtop weten te nestelen met een zevende plaats. De achterstand op de vierde plaats is twee punten.

BSVV – SJS 0 – 1 (0 – 0)

Scoreverloop: 60. Rijkens, 0 – 1.

Opstelling SJS: Van Der Zande, Apperlo, Veldhuis, Venema, Rick Breedveld, Sybesma, A. Sieders, Rijkens, Roy Breedveld (68. Zuidema), Van Klinken en Springer (87. G. Sieders).

Bron: v.v. SJS