Invaller Buurke helpt Gieten langs Bargeres

Jeroen Buurke was zondagmiddag de troef van Jouke Jan Meertens. De trainer hield zijn scorende spits de eerste helft vanwege een disciplinaire maatregel op de bank en de getergde goalgetter was na rust erg belangrijk voor Gieten. Door doelpunten van Buurke en Florian van der Heyde wonnen de rood-witten op bezoek bij Bargeres en doen zij nog steeds goed mee in de top van 3C. Smet op de overwinning was het uitvallen van keeper Tappel en de rode kaart voor Van der Heyde.

Goed keeperswerk
De wedstrijd tussen Gieten en Bargeres werd gespeeld op het kunstgras in Emmen, nadat de Emmenaren eerder dit seizoen vanwege engerlingen hun ‘thuiswedstrijd’ speelden in Gieten. Op het eigen veld was Bargeres voor rust de betere ploeg en kregen zij ook de betere kansen. Deze waren echter niet aan hen besteed, mede door goed keeperswerk van Jeffrey Tappel.

Strijd staken
Na een klein kwartier spelen kreeg ook Gieten een goede kans. Keeper De Labije schoof de bal pardoes in de voeten van Bas Alting, die na het omspelen van diezelfde De Labije de bal in het zijnet schoot. Na 26 minuten moest Leon de Labije de strijd staken vanwege een nekblessure, maar gelukkig bleek na onderzoek in het ziekenhuis de schade mee te vallen.

Sportieve gram
In de tweede helft bracht trainer Meertens zijn spits Jeroen Buurke binnen de lijnen en hij zorgde gelijk voor de nodige onrust bij Bargeres. Na iets meer dan een uur spelen haalde Buurke zijn sportieve gram, door met een schitterend afstandsschot vanaf 25 meter de 1-0 raak te schieten. Dit doelpunt gaf Gieten vleugels en even later was het Florian van der Heyde die de 0-2 scoorde. Zijn pass werd verkeerd ingeschat door de keeper en rolde tergend langzaam in het doel.

Schouder uit de kom
De wedstrijd was hiermee gespeeld en de 0-2 overwinning kwam niet meer in gevaar. Echter eindigde de middag voor Gieten alsnog in mineur. Eerst moest keeper Tappel de strijd staken vanwege een schouder uit de kom. Hij werd vervangen door ‘good-old’ Lubbert Meertens. In de slotfase kreeg Van der Heyde een gele kaart vanwege een vermeende duikeling en na commentaar van diezelfde Van der Heyde kreeg de buitenspeler een directe rode kaart van scheidsrechter Assen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like