Pekelder Boys ook geen partij voor Stadskanaal

SC StadskanaalSC Stadskanaal ging afgelopen zondag op bezoek in Boven Pekela, voor de streekderby tegen Pekelder Boys. De aanstaande kampioen toonde geen genade met de gehavende tegenstander en evenals vorige week kregen de Pekelders zeven tegentreffers om de oren.

Paal en lat
Het klassenverschil was deze middag erg groot, wat ongetwijfeld ook te maken had met de waslijst aan blessures aan de zijde van Pekelder Boys. Trainer Tempel miste maar liefst acht spelers en dit liet zich voelen. Toch deed de thuisploeg voor rust niet veel onder voor de Knoalsters en kreeg het grote kansen via Koos Kuiper. De spits mikte eerst op de paal en even later trof hij de lat. In beide gevallen zat doelman Royce Geerlings er goed bij met de vingertoppen. Stadskanaal leek hierdoor wakker geschud en het duurde dan ook niet lang voordat zij het initiatief over namen. Het was Sten Vos die eerst op de vuisten van de keeper schoot, maar na 20 minuten wel doeltreffend was. Hij gaf vijf tegenstanders het nakijken en met een knap schot scoorde hij de 0-1.

Meer kwaliteit
Pekelder Boys gaf zich nog niet gewonnen en het had niet veel gescheeld of zij waren op gelijke hoogte gekomen. Ben Becker had de uitgelezen mogelijkheid, maar alleen voor Geerlings kwam laatstgenoemde als winnaar uit de strijd. Stadskanaal liet voor rust wel zien over meer kwaliteit te beschikken dan de thuisploeg, maar de verdediging van de Pekelders bleef vrij eenvoudig overeind. Toch konden zij niet voorkomen dat Knoal voor rust op 0-2 kwam. Sten Vos kon nu alleen op doelman Robbert Zuur af en hij faalde niet.

Sten Vos op weg naar zijn tweede doelpunt van de middag. (Foto: Stoffer Bakker)
Sten Vos op weg naar zijn tweede doelpunt van de middag. (Foto: Stoffer Bakker)

Verzet gebroken
Na rust was het verzet van Pekelder Boys gebroken en aan de hand van aanvoerder Robert Oosting liepen de gasten uit naar een monsterscore. De ene na de andere goede aanval kwam af op doelman Zuur en binnen dik twintig minuten tijd moest hij nog vijf keer de bal uit het net vissen. Oosting zelf scoorde een onvervalste hattrick en net als Vos was ook Tristan Rotman twee keer trefzeker.

Gas los
Het is dat de gasten tien minuten voor tijd het gas los lieten, anders was de score waarschijnlijk nog verder opgelopen. De aanstaande winterstop zal voor Pekelder Boys niet slecht uitkomen en het is te hopen dat de geblesseerden eind januari weer in actie kunnen komen. Voor Stadskanaal zal het een hinderlijke onderbreking zijn, maar zij gaan hoogstwaarschijnlijk wel als ‘Herbstmeister’ én periodekampioen de winterstop in.

Bron: SC Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC speelt gelijk op bezoek bij Sleen

HOC moest op bezoek bij Sleen genoegen nemen met een gelijkspel.

SPW op weg naar de nacompetitie

SPW heeft de wind in de zeilen: nadat de vorige wedstrijd ontaarde in een ...

Geflatteerde nederlaag voor Ter Apel ’96

Na het verlies vorige week in de uitwedstrijd tegen Twedo kon Ter Apel ’96 ...