Terug in de tijd: Oppermachtig FC Ter Apel ’96 via Sweel naar de derde klasse

FC Ter Apel ’96 won overtuigend van Sweel en promoveerde naar de derde klasse.

De sportieve hoogtepunten werden de afgelopen periode aaneengeregen bij Ter Apel ’96. Want nadat het derde én het tweede elftal al promoveerden, voegde ook het eerste elftal zich bij het feestvierende gezelschap. Over twee wedstrijd waren de rood-zwarten duidelijk te sterk voor derdeklasser Sweel, dat na de eerdere 0-4 nu met 5-0 werd verslagen. Met deze overwinning keert de ploeg uit het kloosterdorp al na één seizoen terug in de derde klasse. Voor Rik Udema hadden de heren spelers hiermee een passend cadeau: Udema vertrekt naar de jeugdafdeling van Musselkanaal.

Afgetroefd

Vanaf de aftrap was het direct duidelijk dat Ter Apel opnieuw de bovenliggende ploeg was. Toch duurde het tot halverwege de eerste helft voordat de supporters van de thuisploeg konden juichen: een goede voorzet vanaf links door een sterk spelende Daan Stam werd door Joey Huizingh goed afgewerkt: 1-0. De bezoekers uit Zweeloo wilden wel, maar Sweel werd op alle fronten afgetroefd. Dit kwam ook tot uiting in de score, waarbij opnieuw een grote rol voor Daan Stam. Sterker, na een fantastische actie rondde Stam zelf af.

Oplopende score

Na de rust veranderde er niets aan het spelbeeld. Ter Apel wist zich zeker van de overwinning én promotie en speelde de wedstrijd rustig uit. Na ongeveer tien minuten kreeg de score nog meer aanzien, toen Wouter Heslinga de derde thuistreffer van de middag maakte. In de slotfase van het duel maakten opnieuw Daan Stam en invaller Jeroen Schoonbeek gebruik van de ruimte die de verslagen derdeklasser liet: de eindstand werd daarmee op 5-0 bepaald. Al met al heeft Ter Apel zich goed hersteld van het mislopen van rechtstreekse promotie en is men via een omweg terug waar men zo graag wil zijn: minimaal de derde klasse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC verliest van SVBC

EEC kwam wel twee keer terug van een achterstand, maar verloor uiteindelijk wel van ...

Opnieuw knullig verlies voor Nieveen

Nadat vorige week van Buinerveen werd gewonnen hadden de Nieveensters goede hoop om deze ...

Borger geeft overwinning weg en kan titel vergeten

Mocht Borger nog titelaspiraties hebben dan moest het afgelopen zaterdag winnen van middenmoter SVBO. ...