Borger doet zichzelf tekort tegen SVBO

BorgerBorger heeft in de thuiswedstrijd tegen SVBO duur puntverlies geleden. Dat had het vooral aan zichzelf te wijten, doordat het de bezoeker steeds in de wedstrijd hield. Uiteindelijk kreeg het daar in de slotfase de rekening voor gepresenteerd en moest men genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel.

Door Ronald Bulthuis

Gevaarlijke tegenstander
Deze zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd op het programma en tegenstander deze middag was SVBO. De ploeg uit Emmen staat aan de onderkant van de middenmoot, maar kan soms een gevaarlijke tegenstander zijn. Vorig seizoen leed Borger in eigen huis een 3-4 nederlaag, dus men was gewaarschuwd. Op het lastig bespeelbare veld kwam Borger al snel op een 1-0 voorsprong. Het was Jeffrey Spelten die raak kopte uit een voorzet van Ronald Bulthuis. Een welkom begin voor de thuisploeg en dus was het niet ondenkbaar dat er weer een grote score in zat deze middag. De machine van Borger liep echter niet geolied en men had moeite om tot het verzorgde voetbal te komen, mede ook door de zware en moeilijk bespeelbare grasmat. Het probeerde SVBO onder druk te houden, maar de Emmenaren kwamen er bij tijd en wijle gevaarlijk uit met hun snelle voorwaartsen. Daaruit ontstonden ook een aantal kansen voor de bezoekers, maar scoren deden ze niet. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Borger meer grip op het duel en scoorde het ook de 2-0. Na goed doorzetten van Mark Meinema kon Bulthuis de bal in het lege doel koppen. De 3-0 leek er ook nog aan te komen voor de pauze, maar de gecreëerde overtal situaties werden niet goed uitgespeeld.

Erik Joling (zittend) is betrokken bij een opstootje. (Foto: A. Oldenbeuving)
Erik Joling (zittend) is betrokken bij een opstootje… (Foto: A. Oldenbeuving)

Knullig uitverdedigen
In het eerste kwartier na de rust had Borger kansen om het duel op slot te gooien, waarvan de grootste was voor topscorer Luuk Kenter. De spits kon na een fraaie voorzet van Spelten de bal zo binnen tikken, maar hielp de geboden kans om zeep. Doordat Borger verzuimde de 3-0 te maken gebeurde het dat SVBO plotseling de aansluitingstreffer te pakken had na een uitbraak. Een domper voor de thuisploeg, die zich echter snel herstelden. Na een prima aanval scoorde Spelten zijn tweede van de middag op aangeven van Kenter. Wie dacht dat Borger zich nu in veilige haven had gespeeld kwam echter bedrogen uit. Een kwartier voor tijd kwam SVBO opnieuw terug in de wedstrijd door knullig uitverdedigen aan de kant van Borger. Hiervan werd dankbaar geprofiteerd en de 3-2 stond op het scorebord. Zo kon het toch nog zijn dat er een spannend kwartier volgde en SVBO alles of niets ging spelen. Het opportunisme van de bezoekers werd uiteindelijk beloond met de gelijkmaker. En zo kreeg het duel weer een zelfde wending als vorig seizoen, waarin Borger ook een voorsprong weggaf. Destijds verloor het ook nog met 3-4, maar nu kon beide elftallen in het restant van de slotfase niet meer tot scoren komen.

Eerste gelijkspel
Het betekende het eerste gelijkspel van deze competitie voor Borger. Erg zonde dat men de punten niet in eigen huis kon houden gezien het gelijke spel tussen concurrenten Hoogeveen en Willemsoord. Borger blijft daardoor op plaats vier staan en heeft nog één wedstrijd te gaan voordat de winterstop zijn intrede doet. Deze wordt gespeeld in en tegen Waskemeer.

Opstelling SV Borger: Stefan Viel, Sander van der Veen (52. Patrick Tiesing), Niek Scheltinga, Jan Voshart, Tim Scheltinga, Martijn Ulenreef, Melvin Ottens, Mark Meinema (70. Bjorn Everts), Ronald Bulthuis (80. Erik Joling), Luuk Kenter en Jeffrey Spelten.

Scoreverloop: 3. Jeffrey Spelten 1-0, 39. Ronald Bulthuis 2-0, 58. Den Heijer 2-1, 65. Jeffrey Spelten 3-1, 72. Den Heijer 3-2, 82. Beekman 3-3.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: Beilen doorstaat offensief Nieuw Buinen

Beilen, dat verre van compleet was, zag het kwartje tegen Nieuw Buinen de goede ...

Nieuw Buinen laat punten liggen bij SVBO

Nieuw Buinen heeft in de uitwedstrijd tegen SVBO twee punten laten liggen. Het puntverlies ...