Mark Bos hattrick-held van Musselkanaal

musselkanaalLang was het de bezoekende ploeg, Twedo, die op het sportpark aan de Parklaan in Musselkanaal de bovenliggende partij was. Tot in de blessuretijd van de wedstrijd keek Musselkanaal tegen een achterstand aan, maar goudhaantje Mark Bos scoorde in de resterende minuten twee keer, waardoor de 1-2 achterstand werd omgebogen in een 3-2 overwinning. Dit overigens tot verbazing van Bos zelf: “Onvoorstelbaar, ik raak over de gehele wedstrijd drie ballen goed en scoor drie doelpunten!”

Aanhaken
En daarmee legde de speersnelle aanvaller wel de vinger op de zere plek, want Musselkanaal had in feite geen recht op de overwinning. Maar in het groen-witte kamp interesseerde niemand dat iets: voorlopig staat de ploeg op een derde plaats, achter Kanaalstreek-genoten Valthermond en Titan.
Om mee te blijven doen in de top van 3D was winst noodzakelijk. Het leek dat de spelers van Wilbert Arends dit niet helemaal tussen de oren hadden, want vanaf het eerste fluitsignaal waren de bezoekers de bovenliggende partij. Het was aan Arjan Scholte Aalbes te danken dat men niet op achterstand kwam.

Initiatief
En waar Twedo kansjes onbenut liet, was het Mark Bos die zijn eerste duit in het zakje deed: Niek Rabbers werd op snelheid geklopt en Marvin Trip had geen antwoord op de inzet van Bos: 1-0. Heel lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want in het restant van de eerste helft nam Twedo het initiatief weer over, en scoorde het twee keer. Door de goals van Gashi en Zantingh gingen de ploegen met een 1-2 stand de kleedkamers in.

Doeltreffend
In de rust besloot trainer Arends één wissel door te voeren, maar op basis van het vertoonde spel hadden ook veel meer spelers het veld kunnen ruimen. Musselkanaal bleef de kans houden om terug te keren in de wedstrijd, wat te danken was aan doelman Scholte Aalbes én de spelers van Twedo, die aanzienlijke kansen onbenut lieten. De grootste kans op de gelijkmaker was er voor Ferdinand van der Sluis. Zijn inzet werd echter onschadelijk gemaakt door Koos Timmerman.

En toen braken de vijf minuten van Mark Bos aan. Waar de bezoekers overtuigd waren van het bijschrijven van drie punten was Bos eerst trefzeker op aangeven van Berends, waarna hij vanaf de aftrap opnieuw in stelling werd gebracht. Door goed doorzetten bleek hij in staat een onhoudbaar schot los te laten: 3-2 in de absolute slotfase. Niet verwacht, maar toch gekregen, was ook de conclusie van trainer Wilbert Arends: “We spelen eigenlijk maar drie minuten goed en behalen ook nog eens drie punten. Ondanks het slechte spel vandaag ben ik zeer content met deze puntjes”, aldus de trainer die zich de hapjes na afloop goed liet smaken.

Bron: v.v. Musselkanaal