SJS doet uitstekende zaken tegen Vitesse ’63

SJSSJS heeft afgelopen zaterdag meer dan uitstekende zaken gedaan. De traditioneel moeilijke tegenstander, Vitesse ’63, had voorafgaand aan de wedstrijd twee punten meer dan de Knoalsters, maar na het laatste fluitsignaal heeft SJS één punt voorsprong op de ploeg uit Koekange : 5–3.

Vlotte combinatie
In de voorgaande confrontaties waren het meerdere malen aanvallers Alfred Pekel en Johnny Schuttevaar die het doel wisten te vinden tegen SJS. Ook afgelopen zaterdag leidde de eerste de beste bevlieging van Pekel de openingstreffer in. Hij passeerde twee SJS–verdedigers alvorens Frank Venema de spits afstopte. Echter gebeurde dit onreglementair in de ogen van de scheidsrechter, waardoor Dieter Kroek de bal op elf meter mocht leggen. Daar hij niet faalde, kwam Vitesse op een voorsprong: 0–1. Onterecht was het op dat moment niet. SJS was erg zoekende en kon de bal nauwelijks in de ploeg houden. Hoewel de scherpte in het begin ontbrak, raakte de ploeg van Loewie Piebes niet in paniek en richtte het zich na twintig minuten spelen op. Een schot van Arno Sieders zeilde langs de paal en kort daarna was een goede actie van Ronald Zuidema net niet voldoende voor de gelijkmaker.

Gelijkmaker
Het was wachten op een treffer van SJS en die kwam er bijna via Johan van Klinken. De paal behoedde de gasten voor een tegengoal. Die kwam er uiteindelijk dan toch. Wederom nam Kay Rijkens zijn ploeg bij de hand en schoot vanuit de hoek van het strafschopgebied de bal fraai in de verre kruising. Amper bekomen van de schrik lag de tweede ook al achter doelman Ralph Lenten. Een vlotte combinatie tussen Anne Sybesma en Ronald Zuidema werd vakkundig afgemaakt door laatstgenoemde: 2–1. Tussen de bedrijven door moest SJS verdacht blijven op de uitval van geel–roden, maar tot meer dan een aantal dreigende situaties kwam het niet. SJS op haar beurt nam de voorsprong mee de kleedkamer in.

Johan van Klinken (L) was vanmiddag weer eens trefzeker. (Foto: Brigitte de Wijk)
Johan van Klinken (L) was vanmiddag weer eens trefzeker. (Foto: Brigitte de Wijk)

Identieke wijze
Dat trainer Johan Knoll niet tevreden was over zijn ploeg, was duidelijk te horen in de rust. De spelers van Vitesse ’63 werden getrakteerd op een donderspeech en SJS bereidde zich voor op een stormloop. Hoe anders liep het: na twee gevaarlijke situaties had SJS na drie minuten al twee corners gekregen. Uit de laatste was het Ronald Zuidema die de afgeslagen bal oppikte, zijn tegenstander knap passeerde en een mooie voorzet produceerde. Kay Rijkens nam de bal ineens uit de lucht en deze plofte bij de tweede paal binnen: 3–1. Het eerste kwartier van de tweede helft zou de beslissing vormen. Hoewel Vitesse zich allerminst gewonnen gaf, profiteerde SJS gretig van de ontstane ruimte. De ‘vorentscheidung’ had al veel hoger kunnen uitvallen, maar het strandde op 5–1. Johan van Klinken en Jan Springer scoorden op identieke wijze. Beiden werden de diepte ingestuurd, omspeelden doelman Lenten over de rechterkant en schoven de bal in het lege doel. Wel moet worden vermeld dat Johnny Schuttevaar een grote kans mistte op 3–2.

Gemakzuchtig
De wedstrijd had dan zowaar heel anders kunnen lopen. De ruime marge zorgde ervoor dat SJS bij vlagen gemakzuchtig en laconiek werd en Vitesse bewees dat enige verzwakking resoluut afgestraft kan worden. Alfred Pekel en Tim Kuik brachten de score terug tot 5–3, maar dichterbij zou Vitesse ’63 niet komen. SJS won voor het eerst sinds vier confrontaties van Vitesse ’63, dat zeker niet in de beste vorm stak. Voor de ploeg uit Stadskanaal maakt dit overigens niets uit. Het toonde zich strijdbaar en voetbalde bij vlagen vrij aardig. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. SJS zal dan op bezoek gaan bij Onstwedder Boys.

SJS – Vitesse ’63 5 – 3 (2 – 1)

Scoreverloop: 6. Kroek (strafschop), 0 – 1. 34. Rijkens, 1 – 1. 38. Zuidema, 2 – 1. 48. Rijkens, 3 – 1. 62. Van Klinken, 4 – 1. 70. Springer, 5 – 1. 80. Pekel, 5 – 2. 85. Kuik, 5 – 3.

Opstelling SJS: Van der Zande, Gremmer, Veldhuis, Venema, Rick Breedveld, Sybesma, Arno Sieders (75. Gerben Sieders), Rijkens, Zuidema (80. Roy Breedveld), Van Klinken en Springer.

Bron: v.v. SJS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal lijkt af te haken in titelstrijd

Na de periodewinst afgelopen donderdag tegen Bargeres stond voor SC Stadskanaal de inhaalwedstrijd in ...

SV Mussel en NWVV stellen de beslissing uit

Toen scheidsrechter Kuipers na ruim negentig minuten op sportpark ‘De Slenk’ een einde maakte ...

Valthermond – HOVC geen pretje voor het publiek

Foto Rianne van der Laan, een rommelige wedstrijd tussen Valthermond en HOVC leidde tot ...