Gasselternijveen boekt broodnodige winst

b-gIn een week waarin in Gasselternijveen voornamelijk over bestuurlijke zaken werd gesproken, lieten de heren spelers van trainer Roeland Deuring zien waar het om draait: niet lullen, maar poetsen. En winnen. Want dat is natuurlijk waar het in de sport om gaat. Voor de tweede keer konden de armen na het laatste fluitsignaal juichend in de lucht worden gestoken. Slachtoffer van de dadendrang was de hekkensluiter van 5F: Buinen.

Ontzag
Waar thuisploeg Buinen lang puntloos onderaan stond, werden de laatste weken toch de nodige puntjes gesprokkeld. En omdat Buinen ook in de verloren wedstrijden nooit het hoofd had laten hangen, zou er bij de spelers van Gasselternijveen toch wel iets van ontzag gegroeid kunnen zijn. Want om nu te zeggen dat het vertrouwen in het rode kamp zo groot was: nee. En wanneer het vertrouwen niet groot is, en ook het voetballend vernuft niet overmatig aanwezig is, resteert één middel, namelijk hard werken. Dat was dan ook precies wat de twee ploegen deden.

Kansarm
De eerste helft was op basis van het aantal kansen voor de bezoekers. Gerry van der Ae en Frank Pals vonden Buiner doelman Sijbring op hun weg, waar namen Buinen in feite alleen Marcel Vedder in kansrijke positie kwam. Een derde speler van Gasselternijveen die een kans op een treffer kreeg, was clubtopscorer Michael van Gilsbeek. De rappe speler mikte echter te hoog, waardoor er halverwege een brilstand op het scorebord stond.

Toeslaan
Na de thee had Nieveen maar een paar minuten nodig om toe te slaan. Frank Pals, die de afgelopen jaren goed was voor een aanzienlijk aantal goals, maakte via een afstandsschot zijn derde treffer van het huidige seizoen. Kort daarna verdubbelde Adri Meijer de marge: 0-2. En net als in andere wedstrijd legde Buinen het hoofd niet in de schoot, en bleef de ploeg van vertrekkend oefenmeester Andries Bremer hard werken om terug te keren in de wedstrijd.

Counter
Door het overwicht van de ploeg van Roeland Deuring moest de thuisploeg dit vooral door het plaatsen van counters doen. Hierin slaagden de geelhemden een aantal keren aardig, waarbij de aanvallen veelvuldig via Marcel Vedder liepen. Uiteindelijk kreeg Vedder ook een assist op zijn naam, toen hij Nick Jeuring in staat stelde de aansluitingstreffer te maken. Dé kans op de gelijkmaker was er vervolgens voor diezelfde Vedder, maar zijn vizier stond niet goed afgesteld. 

Beslissing
In de slotfase was het Dylan Visscher die de beslissing bracht, door de 1-3 te maken. Zoals gezegd: voor Gasselternijveen is de tweede overwinning een feit, waar voor Buinen met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid als hekkensluiter de winterstop in gaat. Volgende week krijgen de “Buuner beren” nog een kans op een resultaat tegen nummer vijf HOC. Gasselternijveen krijgt bezoek van IJhorst, maar daar zal de focus vooral liggen op maandag 15 december, wanneer men gaat proberen een nieuw bestuur te vormen.

UPDATE:
In verband met de afgelasting van GKC – Buinerveen heeft Buinerveen drie punten in mindering gekregen. Hierdoor wordt Buinerveen de nieuwe hekkensluiter met drie punten uit elf wedstrijden. Buinen heeft vier punten uit twaalf wedstrijden. Op het moment dat het verslag werd geschreven was dit nieuws nog niet bekend…

Bron: v.v. Gasselternijveen / v.v. Buinen

Woortman

AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys op karakter langs FC Assen

Onstwedder Boys boekte een overwinning op FC Assen en blijft meedoen om de titel.

Voetbaloverzicht zondagwedstrijden

Een kort overzicht van de zondag gespeelde competitiewedstrijden.