Gieterveen voorlopig in de wachtkamer

GieterveenHoewel Gieterveen in de wedstrijd tegen Drieborg voor de achtste keer op rij niet werd verslagen, hielden de groenhemden toch een kater van jewelste over aan de wedstrijd. Want waar iedereen al reikhalzend naar de wedstrijd van volgende week tegen Bareveld uitkeek, zorgde het resultaat in de wedstrijd op eigen veld er voor dat de inzet volgende week niet de koppositie is, maar aanhaken of afhaken. Tegen Drieborg, dat op een voorlaatste plaats staat, kwamen de gastheren niet verder dan 1-1.

Wervelend
Gieterveen begon nog wervelend, want een inzet van Roel Drent ging in het begin van de wedstrijd net voorlangs na een goede voorzet van Jorg Post. De thuisploeg nam dus direct het initiatief en drong Drieborg terug op eigen helft. Het wachten was dan ook op de openingstreffer. Deze kwam er op aangeven van Jeroen Thijs. Na tien minuten stelde hij Jerremy Weerts in staat om oog in oog met de goalie af te ronden. Waar het veldspel na de openingstreffer van voldoende niveau bleef, bleef het aantal kansen dat afgedwongen werd aan de magere kant. Dit was de verdienste van de bezoekers, die met hard werken en stevig duelleren de schade beperkt hielden.

Lat
Zonder dat de thuisploeg verdedigend noemenswaardige problemen kende, stond er halverwege de wedstrijd wel een gelijke stand op het bord. Een vrije trap belandde bij Pieter Bakker op de borst, die zich vrij draaide en de bal snoeihard via de onderkant van de lat tegen de touwen joeg. Het pleitte voor Gieterveen dat men opnieuw de aanval zocht. Kansen konden genoteerd worden voor Roel Drent en opnieuw Weerts. Drent raakte de lat, waar Weerts een teenlengte tekort kwam om een nieuwe voorsprong op het bord te zetten.

Teleurstelling
Na de thee was Gieterveen niet bij machte om de verdediging van Drieborg kapot te spelen. Sterker, door de manier van spelen kregen de bezoekers ruimte om er in de counter gevaarlijk uit te komen. Gelukkig voor de Drenten kon verdediger Wilte Nijhuis erger voorkomen, door handelend op te treden. In de loop van het tweede bedrijf nam Gieterveen het initiatief weer over, maar invaller Niek Drent kon de kansen die hij kreeg, niet verzilveren. Zo liep de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop uit op een grote teleurstelling, omdat de aansluiting met de koploper enigszins verloren is. Toch staan de groenhemden er nog altijd goed voor en is bij winst op Bareveld, komende zondag, de aansluiting daar.

Bron: v.v. Gieterveen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV voldoet aan opdracht en wint van Velocitas

Door met 1-2 te winnen in Groningen bij Velocitas heeft TEVV een grote stap ...

Terug in de tijd: Borger op drempel van de derde klasse

Borger verschafte zich een uitstekende uitgangspositie in de eerste wedstrijd tegen BSVV.