Valthermond heeft niets te vrezen

logo_valthermondHet leek wel een aflevering van Mash op de donderdagtraining van Valthermond. Masseur Wim Wever en huisarts en buurman Jan Scherpenisse moesten alle zeilen bijzetten om het keurkorps van Harris Huizingh fit te krijgen voor het duel tegen laagvlieger Bargeres. Met resultaat, want met de vertrouwde elf begon Valthermond aan het duel.

Door Arie Weits

IJzersterk
Op een koud sportpark Brinkendal was Valthermond, onder aanvoering van de ijzersterk spelende Theo Gennissen vanaf het begin de betere ploeg. Binnen de minuut leverde Patterick Feiken al een voorzet af, maar Edwin Drenth en Gydo Buurman twijfelden beide. Toch kwamen de Monkers op een vlotte voorsprong. Gennissen slalomde op zijn bekende wijze door de Emmense defensie en vanaf de rand van het strafschopgebied prikte de aanvoerder raak. Die voorsprong werd op een gelukkige wijze verdubbeld toen doelman Melvin de Vroet een hoge bal weg wilde stompen. Via de rug van Gydo Buurman caramboleerde het leer echter achter diezelfde De Vroet.

Oogstrelend
Met soms oogstrelende combinaties bleef Valthermond het doel van Bargeres bestoken, maar Demy te Velde, Gydo Buurman, Edwin Drent en Patterick Feiken hadden het vizier niet scherp staan. Vlak voor rust viel de eerste en enige kans voor Bargeres te noteren. Hidde Rog zag geen poging echter afzwaaien. Edwin Drenth kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om de score uit bouwen. Scheidsrechter Jager oordeelde dat een handsbal van Vincent Buikema opzettelijk was en wees onverbiddelijk naar de stip. De anders zo trefzeker Drenth liet zich foppen door doelman De Vroet en schoot recht in diens handen.

Nonchalant
Na de verwarmende thee bleven de gasten heer en meester, maar bleven ze ook weigeren om het duel definitief in het slot te gooien. Drenth schoot tot twee keer toe naast en Buurman bood Feiken een kans voor leeg doel, maar de alles of niets speler schoot nonchalant over . Toch zou de 3-0 er komen. Gydo Buurman werd in het strafschopgebied door Wesly Ridderbusch onderuit gelopen en opnieuw wees Jager naar de stip. Drenth faalde nu niet.

Kanteling
In de slotfase leek het duel ineens te kantelen. Terwijl Valthermond dacht rustig naar het einde te kunnen freewheelen stond er ineens een 2-3 stand op het scorebord. Twee keer een verzilverde strafschop van Wouter Huizing leek Bargeres terug in de wedstrijd te brengen. De resterende tijd was echter te kort. Een gelijkspel zou ook teveel van het goede zijn geweest. Daarvoor was het krachtverschil te groot.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys geeft niet thuis tegen BATO

Na de spectaculaire 6-3 overwinning op Westerwolde, waarin Pekelder Boys een 0-3 achterstand wegpoetste, ...