Gasselternijveen verslaat titelkandidaat

De bestuurscrisis bij v.v. Gasselternijveen lijkt als doping te werken voor de spelers van het eerste elftal. Na de kansloze 0-7 thuisnederlaag tegen HOC stapte het voltallige bestuur, onder leiding van Piet Wolters, op en prompt won het vlaggenschip twee keer op rij. Daarbij was de zege op Buinen geen hele verrassende, maar de ruime 4-1 winst op nummer twee IJhorst des te meer, met een hattrick voor good-old Gerry van der Aa.

Zware midag
Het leek een zware middag te gaan worden voor de Nieveensters, maar het tegendeel bleek waar. Roeland Deuring koos voor dezelfde elf namen van een week eerder tegen Buinen, toen er drie belangrijke punten werden gepakt en begon met Pieter Hospers, Alvin Boekelo en Mick Wardenburg op de bank. Hij kon geen beroep doen op Arjan Hospers, die nog in het ziekenhuis verblijft na meerdere operaties aan zijn blinde darm.

Slaande beweging
Vanaf het eerste fluitsignaal liet Nieveen zien dat IJhorst een lastige middag ging krijgen op sportpark ‘De Hunze’. In alle linies zaten de spelers er kort op en dit resulteerde na 20 minuten in de 1-0 door Gerry van der Aa. Gelijk na de aftrap volgde al snel de 2-0. Een dieptepass van Kees van Klaveren werd goed voorgegeven door Peter de Geus en wederom was het Van der Aa die knap raak schoot. Na een half uur leek het nog mooier te gaan woorden voor de thuisclub. Een IJhorst-verdediger kreeg de rode kaart gepresenteerd nadat hij Adri Meijer met een slaande beweging tegen de grond werkte. Met elf tegen tien kreeg Gasselternijveen nog goede kansen op 3-0, maar de spitsen wisten deze niet te verzilveren. De gasten gingen een stuk effectiever met hun kansen om, want na een klutssituatie voor de goal legde Diedward Vos de bal voorbij Rolf Bies en gingen beide ploegen met een 2-1 tussenstand de rust in.

Tweede gele kaart
Trainer Deuring bracht na rust Pieter Hospers in het veld, ten faveure van Bart Botterblom. De gasten probeerden uit alle macht wat te forceren, maar de betere mogelijkheden waren voor Gasselternijveen. Zij troffen echter steeds de keeper op hun weg. Dezelfde keeper leidde even later wel de 3-1 in voor de roodhemden. Zijn uittrap belandde bij Frank Pals die zich niet bedacht en de bal droog over de keeper schoot. Ondertussen had Hospers al een gele kaart gekregen na een harde sliding en even later ontving hij zijn tweede gele kaart vanwege hands. Zo bleef zijn invalbeurt beperkt tot een kwartiertje en moest Nieveen ook verder met tien man. Deuring reageerde door Meijer te wisselen voor Boekelo, die achterin ging spelen.

Scherpe counter
In het restant van de tweede helft was het vooral tegenhouden voor Gasselternijveen, met af en toe een scherpe counter wanneer daar ruimte voor was. Dit leverde van der Aa een aantal grote kansen op, maar zelfs oog-in-oog met de keeper kwam hij niet tot scoren. Acht minuten voor tijd kreeg IJhorst nog dé kans op de aansluitingstreffer, maar een inschattingsfout van Jörgen Nieboer bleef zonder gevolgen. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Gerry van der Aa dan alsnog zijn derde treffer te produceren. Eén op één met de keeper koos hij voor een lob en daarmee zette hij de 4-1 eindstand op het scorebord.

Nieuw bestuur
Door deze knappe overwinning gaat Gasselternijveen met een tevreden gevoel de winterstop in en kunnen zij vol vertrouwen, en hopelijk met een nieuw bestuur, aan de tweede seizoenshelft beginnen.

Gasselternijveen – IJhorst 4-1 (2-1)

Opstelling Gasselternijveen: Bies; Botterblom (45. P. Hospers), MacDonald, Nieboer, van Klaveren; Visscher (76. Wardenburg), Pals, van Gilsbeek, de Geus; Meijer (61. Boekelo), van der Aa.

Scoreverloop: 20. van der Aa 1-0, 22. van der Aa 2-0, 38. Vos 2-1, 55. Pals 3-1, 90. van der Aa 4-1.

Rode kaart: 60. Hospers (2x geel)

WoortmanAJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bareveld en Amboina houden elkaar in evenwicht

Bareveld speelde met 3-3 gelijk tegen Amboina, maar schoot daar niet veel mee op.