Gevoelige nederlaag voor Musselkanaal

musselkanaalIn de laatste wedstrijd voor de winterstop ging Musselkanaal met één punt voorsprong op bezoek bij concurrent CEC, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. De drie punten zouden zeer welkom zijn voor de groenhemden, maar het was CEC dat de gasten op een gevoelige nederlaag trakteerde: 4-1. Geflatteerd was deze zege zeker niet, want de in goede vorm verkerende Arjan Scholte Aalbes behoedde zijn ploeg voor een afstraffing.

Goede reddingen
De eerste kans van deze belangrijke wedstrijd was voor Musselkanaal. Robin Schmitz kopte in, maar zag zijn inzet van de doellijn gewerkt worden. CEC leek hierdoor wakker geschud en zette dit gelijk om in de openingstreffer. Een indraaiende corner van Tim Nikken werd niet goed beoordeeld door Scholte Aalbes en het was uiteindelijk Nick Veenstra die scoorde. De thuisploeg was heer en meester en kreeg grote kansen om de score te verdubbelen. Sander de Groot schoot na een goede actie in het zijnet, maar was even later wel verantwoordelijk voor de assist op Michael ter Wolbeek die snoeihard de 2-0 tegen de touwen schoot. Musselkanaal mocht in deze fase keeper Scholte Aalbes dankbaar zijn, want met enkele goede reddingen wist hij erger te voorkomen.

Kop ingedrukt
Na rust leek CEC op 3-0 te komen nadat de scheidsrechter de bal op de stip legde na een overtreding op ter Wolbeek. Echter was het weer Scholte Aalbes die in de weg lag en in de rebound werd hij geassisteerd door Jeroen Drenth die een doelpunt voorkwam. Zo kreeg CEC al de nodige kansen om de score op te voeren, maar was de stand nog steeds ‘slechts’ 2-0. De gasten toonden zich meer trefzeker, want uit één van de weinig mogelijkheden wist Rick Berends te scoren, op aangeven van Mark Bos. Het geloof bij Musselkanaal werd vervolgens hard de kop ingedrukt door ter Wolbeek, die de bal achter Scholte Aalbes kopte: 3-1.

Zure nederlaag
Musselkanaal was in de 70e minuut nog dichtbij 3-2 door wederom de tandem Bos en Berends, maar via via wist Jos Prummel de bal van de lijn te halen. Een minuut later werd de wedstrijd dan definitief beslist door Tom Rengers die de 4-1 scoorde. Een zure nederlaag zo voor de winterstop. Een geluk voor de mannen van Wilbert Arends was dat zowel Valthermond als Titan ook punten verspeelden.

Bron: v.v. CEC