nwvvNWVV heeft het zichzelf enorm lastig gemaakt in de strijd om handhaving in de vierde klasse. In de eerste van twee ontmoetingen met Holwierde liepen de Nieuw-Weerdingers tegen een 1-3 nederlaag aan. Volgende week is de return in Noord-Groningen: ruim winnen is dan de opdracht. Wanneer dat niet lukt, dan zal NWVV al na één seizoen terugkeren naar de vijfde klasse.

Buitenspel
In de eerste twintig minuten was NWVV de bovenliggende partij. Dit overwicht resulteerde in een aantal kansen, waarvan de grootste op naam van Chris Klompmakers kwam. Een één-tegen-één situatie met doelman Remon Poede leverde Holwierde in de eerste helft een voorsprong: een dieptepass zette een aanvaller van de bezoekers vrij voor de doelman, waarna deze beheerst afrondde. Aan de goal zat een sterke buitenspellucht, maar de treffer ging toch de boeken in.

0
Doelman Remon Poede wordt zwaar gehinderd… (foto’s: Alle Oldenbeuving)

Veerkracht
NWVV zat niet bij de pakken neer en kwam snel op gelijke hoogte: Marko Mihalj ontving de bal in het strafschopgebied om vervolgens de bal beheerst langs de Holwierder goalie te schieten. De thuisploeg leek door te drukken na de gelijkmaker, maar dat gebeurde niet. Tot de thee hielden beide ploegen elkaar in balans, zonder dat er zich over en weer grote kansen voordeden.

Weinig kansen
Na de rust was NWVV opnieuw de ploeg die een optisch overwicht én het meeste balbezit had. De zwart-blauwen slaagden er echter niet in om doelrijpe kansen te creëren. Mihalj was dichtbij zijn tweede treffer en ook Raymond Aardema deed van zich spreken, maar beide inzetten troffen geen doel. Wat NWVV niet lukt, ging Holwierde beter af: in de slotfase van de wedstrijd kwamen de bezoekers op 1-2, waarna ze de schade voor NWVV nog groter maakten: 1-3.

Jurrely Torbed beslist het duel in het voordeel van Holwierde...
Jurrely Torbed beslist het duel in het voordeel van Holwierde…