HOC doet goede zaken tegen Buinen

hoc-buinenHet was David tegen Goliath, afgelopen zondag op sportpark ‘Harm Kuiper’ in Odoorn. Thuisclub HOC ontving Kanaalstreekgenoot Buinen, oftewel de nummer twee tegen de nummer laatst. HOC is de ploeg in vorm en liet dit ook zien tegen Buinen. Het werd nooit een wedstrijd tussen beide ploegen en met 3-0 was de derby voor rust al gespeeld.

Niet onderschatten
In deze klasse is alles mogelijk, vandaar dat trainer Jans Spiegelaar zijn ploeg vooraf heeft gewaarschuwd de tegenstander niet te onderschatten. De trainer van HOC kon deze middag niet beschikken over de basisspelers Jan Cremer, Arjan Tewis, Jasper Pomp en Gerard Eefting en bij Buinen ontbrak de belangrijke Marcel Vedder. Het spel werd gemaakt door de thuisclub en Buinen richtte zich voornamelijk op het tegenhouden. Dit hielden zij slechts zes minuten vol, alvorens Mark van Bergen de 1-0 maakte. Deze goal werd voorbereid door Richard Wiggers die zijn directe tegenstander, zoals vaker deze middag, zijn hakken liet zien.

Goed keeperswerk
Het trouwe publiek dacht na dit veelbelovende begin al aan een hoge score, maar niets was minder waar. De Odoorners verzuimden de vele opgelegde kansen te benutten, deels door het goede keeperswerk van Arjen Sijbring, maar ook zeker door een gebrek aan concentratie. Na een half uur viel pas de tweede treffer. Het was Richard Wiggers die zichzelf lanceerde vanaf eigen helft en op fraaie wijze de keeper kansloos liet: 2-0. Vlak voor rust was het wederom Wiggers die met zijn tweede van de middag de 3-0 maakte en de wedstrijd daarmee in het slot gooide.

Bedenkelijk niveau
De tweede helft was van een bedenkelijk niveau en voor de toeschouwers niet om aan te zien. Het spel wat werd vertoond was niet HOC- waardig en Buinen kon hier niets tegenover stellen. De spelers lieten het publiek letterlijk in de kou staan en met de kansjes die nog ontstonden werd erg slodig omgesprongen. Gescoord werd er in de tweede helft dan ook niet meer. Het meest positieve voor HOC aan deze middag waren de uitslagen op de andere velden. Door het verlies van zowel IJhorst als EHS ’85 gaat HOC op een keurige tweede plaats de winterstop in. Voor Buinen komt de winterstop als geroepen en is het te hopen dat trainer Andries Bremer zijn ploeg weer enigszins op de rails krijgt.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FC Ter Apel ’96 en EMMS spelen gelijk in boeiende topper

FC Ter Apel '96 kwam nog knap terug van een 0-2 achterstand tegen EMMS ...

ASVB houdt WVV op een gelijkspel

Tweedeklasser ASVB en eersteklasser WVV hielden elkaar in evenwicht tijdens het eerste bekerduel in ...

Piepjong Valthermond toont zich een ware kampioen

Hoe vaak zie je het niet? De week nadat het kampioenschap een feit is, ...