Alteveer nu wel attent in overtal

AlteveerWaar Alteveer in haar vorige wedstrijd (tegen SVBC) jammerlijk onderuit ging op het moment dat het met een man meer in het veld stond dan de tegenstander, lukte het de mannen van René Nijgh nu wel om het overtal in de score uit te drukken: in de slotfase scoorde Ray den Boef uit een fraai uitgespeelde counter de 1-2, waarmee de eerste winst voor de geelhemden binnen. De geelhemden die overigens voor de gelegenheid in het zwart speelden.

Voor trainer Nijgh was het een fijne wetenschap dat hij over een fitte selectie beschikte tegen het nog ongeslagen Weerdinge. De beginfase van de wedstrijd was weinig spannend, en speelde het duel zich voornamelijk op het middenveld af. Arjen Sloots was de eerste speler die gevaarlijk kon worden in de wedstrijd. De oud-Valthermonder bediende zijn ploeggenoot Dennis Ots, die Bert Strockmeijer passeerde. Na een half uur spelen rekende Alteveer op een strafschop na een handsbal van een Weerdinge-speler, maar de arbiter van dienst nam de handsbal niet waar. Toch kwam Alteveer nog voor de thee op gelijke hoogte, toen Roy de Wijk een steekpass van Bryan Schenkel op waarde schatte.

Weerdinge belaagt het Alteveerster doel...
Weerdinge belaagt het Alteveerster doel…

In het tweede bedrijf startte Weerdinge goed en kwamen de bezoekers twee keer goed weg: één keer behoedde Strockmeijer zijn ploeg en een andere keer stond de paal in de weg voor de gastheren. In het verdere verloop van de wedstrijd golfde het spel op en neer en hield voor aanvoerder Sloots de defensie van de Groningers bezig. De beslissing in de wedstrijd viel in het laatste kwartier, nadat Weerdinge’s invaller Nuijten een overtreding met rood bestraft zag worden. Het overtal leverde niet direct een goal op, maar het geduld van Alteveer werd uiteindelijk beloond: Den Boef kon de pass van Roy de Wijk promoveren tot doelpunt én drie punten. Volgende week wacht voor Alteveer de ontmoeting met Weiteveense Boys.

Bron: v.v. Alteveer

De Jonge Sport

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bareveld speelt gelijk tegen Amicitia VMC

Bareveld hield een punt over aan de confrontatie met Amicitia VMC.

Titan zit Valthermond op de hielen

In een fris Nieuw-Weerdinge liet Titan de gasten uit het tweelingdorp Veenoord / Nieuw-Amsterdam ...