Buinerveen draagt rode lantaarn over

BuinerveenGKCIn het laatste weekend voor de kerstdagen stond de inhaalwedstrijd tussen GKC en Buinerveen op het programma. Deze wedstrijd werd een aantal weken geleden afgelast omdat acht spelers van Buinerveen ziek waren. De KNVB beoordeelde deze reden van afgelasting dusdanig dat de blauwhemden drie punten in moesten leveren. Hierdoor begon men de wedstrijd in Gasselte als nummer laatst van de vijfde klasse E.

Rode lantaarn
De inzet van de mannen van Ludie Hulshof was duidelijk: winnen van GKC en dan over Buinen wippen, zodat deze ploeg met de rode lantaarn aan het kerstmaal zou gaan beginnen. Na een wedstrijd waarin over en weer de nodige kansen werden gecreëerd slaagde men in deze opzet. Uiteindelijk trok Buinerveen met het kleinst mogelijke verschil aan het langste eind.

Aftasten
In het begin van de wedstrijd tastten beide ploegen vooral af. De reeksen waar de ploegen mee bezig zijn, zijn niet geweldig, en dat was zonder meer de oorzaak van het aftastende begin. De eerste mogelijkheid op een doelpunt kwam er voor de thuisploeg: Richard Wieringh vuurde een vrije trap af, maar deze bleek niet trefzeker. Kort daarna moest doelman Jeroen Keizer handelend optreden op een inzet van Mark Middeljans. In het restant deelden beide ploegen nog twee speldenprikjes uit, maar gescoord werd er niet.

Klein overwicht
Na de thee had de thuisploeg een licht overwicht. Dit vertaalde zich in een kopkans voor Jarno Oosting. Ook invaller Peter Kroezenga, die zich dit seizoen op het veld nog niet heeft kunnen onderscheiden, maar in de zaalcompetitie van de KNVB wel hoge ogen gooit, kreeg een mooie kans. Zijn kopbal trof echter ook geen doel. Uiteindelijk bleek Buinerveen onder de druk uit te komen én wel te scoren. In de slotfase scoorde Branco Boer uit de kluts. Kort daarvoor had GKC overigens haar grootste kans gehad: Wieringh teisterde de paal. In de resterende speeltijd knokten de geel-zwarten voor wat ze waard waren, maar een resultaat leverde het niet op.

Winterstop
Na deze wedstrijd is ook voor deze ploegen de winterstop begonnen. De Gasselters gaan na een goede start toch wel wat teleurstellend als nummer tien de winterstop in. Voor Buinerveen vallen de resultaten ook niet mee: zij staan voorlaatste. Beide ploegen hervatten de competitie op 25 januari. GKC krijgt bezoek van HHCombi en Buinerveen ontvangt DOS ’63. Waarvan akte.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC strijdend ten onder tegen EHS ’85

Op Sportpark Hoogte der Heide ontving GKC titelkandidaat EHS’85. Na de klinkende overwinning van ...

Stadskanaal beloften starten met overwinning op Velocitas

Voor de beloften van Stadskanaal stond deze week de eerste wedstrijd voor de Noordlease/Heigro ...

De Treffer ’16 in extremis naast Gasselternijveen

Het kelderduel tussen Gasselternijveen en De Treffer ’16 heeft geen winnaar opgeleverd. Gezien het ...