Gasselternijveen wint ook in 2015

GasselternijveenVijfdeklasser Gasselternijveen won de twee competitiewedstrijden voorafgaand aan de winterstop. En het lijkt erop dat de roodhemden deze lijn door gaan trekken, want in de eerste wedstrijd na de ‘winter’ werd er opnieuw gewonnen. Tegen Sellingen, dat niet geheel compleet was, werd met 2-5 gewonnen. Wegens de slechte weersomstandigheden van de voorgaande dagen werd de oefenwedstrijd tussen Sellingen en Gasselternijveen verplaatst naar het kunstgrasveld van v.v. Westerwolde. 

Good old en youngster
Trainer Deuring kon vandaag beschikken over een selectie van vijftien spelers, waarin keeper Bies vervangen was door Emiel Jansen. Bies is onlangs geopereerd aan nierstenen en is nog herstellende. Nieveen begon de wedstrijd met een bijzonder sterke bank. Adri Meijer, Gerry van der Aa, Pieter Hospers, Henk Jan Vonk en youngster Rick Bokhorst mochten naast Deuring plaatsnemen. Verrassend was de keuze om Kees van Klaveren samen met Michael van Gilsbeek in de spits te laten starten. Tevens was ‘good old’ Roelof Heuten weer terug te vinden centraal in de verdediging.

Dominerend
De aftrap was voor Sellingen, maar al gauw wist Nieveen de bal te veroveren en te domineren. Dit resulteerde in een goede kans voor Kees van Klaveren, waar afgeven op Mick Wardenburg de beste keuze was, maar Van Klaveren koos er voor om zelf te schieten en zag de bal hoog over het doel gaan. Ondanks het goede en dominante veldspel van Nieveen werd er in de eerste helft maar één keer gescoord en wel door oud-Sellingen speler Alvin Boekelo. De linksback kwam op snelheid op aan de linkerkant. Aanvoerder Peter de Geus stuurde Boekelo diep, waarna laatstgenoemde met een mooie solo de keeper wist te verschalken: 0-1. Deze stand werd de resterende vijf minuten vastgehouden. 

Voorsprong
De tweede helft begon Nieveen ook sterk. In de rust had trainer Deuring nog wel een paar aanpassingen doorgevoerd. Pieter Hospers mocht Roelof Heuten vervangen en de spitsen Van Gilsbeek en Van Klaveren werden vervangen door Gerry van der Aa en Adri Meijer. Ook werd linkshalf Dylan Visscher naar de kant gehaald voor Rick Bokhorst. Edward MacDonald wist via de linkerkant de opkomende Frank Pals te bedienen, waarna Pals de bal voorgooide. Waar beide Nieveenster spitsen net niet bij de bal konden, was het Rick Bokhorst die de bal vanaf de tweede paal fraai over de keeper heen schoot: 0-2.

Terugvechten
Hierna zakte het spel van Nieveen enigszins in. Mogelijk had dat iets te maken met het opvoeren van de druk door Sellingen. Vanaf een ingooi werd de bal goed breed gegeven op Harjan de Vrieze, die simpel de bal kon intikken. Keeper Jansen was hierbij kansloos. De organisatie van Nieveen was nog steeds niet weer op orde en Sellingen wist dan ook snel de gelijkmaker te scoren. Via een corner kwam de bal bij Ben Bos, die de bal niet geheel goed raakte, maar de bal wel over keeper Jansen zag gaan: 2-2.

Herpakken
Na deze gelijkmaker kon Nieveen zich weer herpakken en kwam dan ook zeer snel met een antwoord via Gerry van der Aa. Hij werd goed diep gestuurd door Rick Bokhorst, waarna Van der Aa de bal prachtig over de keeper wist de schieten, en daarmee de 2-3 aantekende. In het restant van de wedstrijd tekenden Adri Meijer en een verdediger van Sellingen voor de twee resterende goals, waardoor de 2-5 eindstand op het bord kwam te staan.

Opstelling Gasselternijveen:
Jansen; Nieboer, Heuten (45. Hospers), MacDonald, Boekelo; Wardenburg (71. Van Gilsbeek), De Geus (64. Vonk), Pals, Visscher (45. Bokhorst); Van Gilsbeek (45. Meijer) en Van Klaveren (45. Van der Aa).

Woortman

AJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger met tien man onderuit tegen elf van Hollandscheveld

Borger leed, mede door een rode kaart in de eerste helft, een nederlaag tegen ...

Gieterveen maakt uit spelhervattingen het verschil tegen Pekelder Boys

Gieterveen was zeer doeltreffend uit spelhervattingen en maakte daarmee het verschil tegen Pekelder Boys.

Gieten in doelpuntrijk duel onderuit tegen ZNC

Gieten maakte er drie, maar dat was niet genoeg tegen ZNC, dat uiteindelijk won ...