Terug in de tijd: Terechte puntendeling Sellingen en PJC

Sellingen en PJC kwamen niet tot scoren en moesten beiden genoegen nemen met een punt.

Sellingen moest zondagmiddag aantreden tegen tegen het sterke PJC. De Pekelders deden lang mee om het kampioenschap, maar mede door een blessure bij sterspeler Erwin Buurmeijer hebben zij de laatste weken dure punten laten liggen. Sellingen is nog steeds verwikkeld in een bloedstollende strijd om een periodetitel en dus beloofde het op voorhand een interessant duel te worden.

Nerveus begin

Na een goede midweekse wedstrijd tegen BNC, dat zonder doelpunten eindigde, was nu nummer drie PJC de tegenstander van de geel-zwarten. De thuisploeg begon erg nerveus en niet scherp aan de wedstrijd en dat bood PJC de ruimte om aan voetballen toe te komen. Dit leverde na twintig minuten bijna een achterstand op, ware het niet dat de Pekelders op de paal schoten. De gasten hielden het initiatief, wat geleidelijk aan werd overgenomen door Sellingen. De ploeg van Arend Scholtens zette de knop om, leverde meer strijd en kreeg een aantal kansen. Deze leverden alleen geen treffer op en zo was de ruststand nog 0-0.

Ternauwernood gered

Na de thee ging het spel grotendeels gelijk op en leek het erop dat de ploeg die het eerste zou scoren ook met de drie punten aan de haal zou gaan. Sellingen kwam sterk en fanatiek uit de kleedkamer, in tegenstelling tot de eerste helft. Wel was het oppassen geblazen voor de counters van PJC, maar deze werden keurig onschadelijk gemaakt door de thuisploeg. Sellingen had behoorlijk de overhand en PJC had het aan haar keeper te danken dat de score ongewijzigd bleef. Tien minuten voor tijd kregen de gasten ook een grote kans om de score te openen, maar deze keer was het keeper Klamer die een verdwaalde hoge bal ternauwernood tot corner kon verwerken. Twee minuten voor tijd wist Sellingen dan alsnog de bal in het net te krijgen, maar deze treffer werd geannuleerd wegens een duwfout. Zo was ook de eindstand 0-0 en over de gehele wedstrijd genomen was dit een terechte uitslag.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS doet weer mee na zege op SVBO

SJS deed goede zaken met de overwinning op SVBO en doet plotseling weer op ...

HOC veegt GKC van de mat

Op HOC staat momenteel geen maat. Want ga maar na: de fusieclub uit Exloo ...