Ook PJC kan Nieveen niet verslaan

GasselternijveenAfgelopen weekend kwam PJC op bezoek bij v.v. Gasselternijveen. Het was koud en nat, maar het veld lag er uitstekend bij op sportpark ‘De Hunze’. Dat is voorgaande jaren wel eens anders geweest, maar sinds de renovatie van het hoofdveld beschikt Gasselternijveen over een zeer goed sportcomplex, waar dus zelfs in natte perioden ‘gewoon’ gespeeld kan worden. Voor de thuisploeg was de middag nuttig én goed voor het zelfvertrouwen, want de ongeslagen reeks werd vervolgd: de teller staat nu op vier.

In de eerste helft was het aan beide kanten erg aftasten, waardoor er nauwelijks kansen werden gecreëerd. Toch was er een opgelegde kans voor de kleine spits Michael van Gilsbeek. Omdat hij naar eigen zeggen alleen maar met rechts kan schieten, besloot hij de bal aan Peter de Geus af te leggen. Die heeft op zijn beurt de bal liever op zijn linkerbeen, maar kon nu alleen met zijn rechterbeen kon proberen om hard uit te halen. Bij Nieveen werd er achterin aardig gespeeld, maar de achterste linie kon het middenveld en de voorhoede slecht bereiken. De ruststand was dan ook een logische: 0-0.

In de rust werd aan beide kanten veelvuldig gewisseld. Pieter Hospers werd vervangen door Roelof Heuten en Henk Jan Vonk mocht Kees van Klaveren aflossen aan de linkerkant. Het spelbeeld bleef in de tweede helft nagenoeg gelijk aan dat van het eerste bedrijf en na precies een kwartier mochten de overige wissels hun speelminuten maken. Dylan Visscher, Michael van Gilsbeek en Jörgen Nieboer mochten de kleedkamer opzoeken. Hiervoor kwamen Mick Wardenburg, Rick Bokhorst en Bart Botterblom in de plaats.

Wel werd er gescoord in de tweede helft. De openingstreffer was voor PJC, toen de Pekelders na een mislukte aanval van Nieveen snel omschakelden en met een prachtig afstandsschot was keeper Jansen kansloos: 0-1.Dit was voor de gastheden het teken om aan te zetten. Hierdoor werd Nieveen wat gevaarlijker en kon uiteindelijk tot scoren komen via Rick Bokhorst, die de eindstand op het bord zette.

Opstelling Gasselternijveen: Jansen; Nieboer (60. Botterblom), Hospers (45. Heuten), MacDonald, Boekelo; Visscher (60. Wardenburg), De Geus, Pals, Van Klaveren (45. Vonk); Van Gilsbeek (60. Bokhorst) en Meijer.

WoortmanAJN MMS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

PJC wint ruim van VVK

PJC won met duidelijke cijfers van competitiegenoot VVK.

Terechte nederlaag voor JVV

In een wedstrijd waarin JVV door de nodige pech werd achtervolgd liep de ploeg ...

Onstwedder Boys wint van NWVV

Onstwedder Boys boekte een overwinning op NWVV en blijft daardoor koploper in 4D.