HOC slaat EEC in slotfase van zich af

H-E Tachtig minuten lang bleef EEC knap overeind tegen koploper HOC. Maar een gericht schot in de bovenhoek was zelfs de beste man van het veld, keeper Lubbers, te veel. EEC begon de wedstrijd zonder vier vaste basiskrachten. Dit betekende dat het tweede elftal  bij moest springen, waardoor good-old Luuk Hofmen tegen zijn oude club mocht beginnen. Ondanks de gehavende selectie waren de Eesenaren nog steeds van plan om met minimaal een punt naar huis te keren.

Uitblinker Lubbers
EEC startte met een extra man op het middenveld om zo de sterke HOC-as weinig ruimte te geven. Na de eerste tien minuten hadden alle goede bedoelingen meteen overboord kunnen worden gekieperd. HOC kreeg drie grote kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Lubbers en het nodige kunst- en vliegwerk voorkwamen dit doemscenario voor EEC. Na deze felle start zakte de HOC storm af en kreeg EEC meer controle over de wedstrijd. Het centrum zat aardig dichtgetimmerd en het lukte HOC nauwelijks om via de vleugels potten te breken. Rechtsbuiten Wiggers kende een  zware middag tegen de ijzersterk spelende Bart Meursing en aan de andere kant was het Teun van Kessel die  zijn zwager het leven zuur maakte. In het resterend gedeelte van de eerste helft brak HOC nog driemaal gevaarlijk door, maar Lubbers stond telkens goed opgesteld. EEC had moeite om zelf tot kansen te komen. De grootste kans kwam via Hofman. Zijn vrije trap werd onder de lat weggetikt door keeper Nieborg.

Beek schiet raak
Ook na de thee bleef EEC goed in de organisatie spelen. HOC mocht aandringen, maar had meer en meer moeite om een goed antwoord te vinden op het EEC-spel. Van Bergen zag nog wel een geplaatst schot op de rand van het strafschopgebied net naast gaan. Een kwartier voor het einde had Mark Wanders namens EEC de wedstrijd op z’n kop kunnen zetten,  maar zijn schot ging net voorlangs. De enorme vechtlust van de Eesenaren eiste tegen het eind steeds meer zijn tol en EEC zakte noodgedwongen verder in. In deze fase werd ook bij HOC het spel er niet beter op. Met de moed der wanhoop werd topscorer Zikken gezocht, maar Addink was een klasse apart vandaag en gaf hem geen enkele kans. Lubbers maakte nog eens een geweldige redding op een inzet van dichtbij, maar de uiteindelijke beslissing volgde kort daarna. Het was Gerben Beek, die plotseling geheel vrij stond en knap raak kon schieten. Een terechte overwinning uiteindelijk gezien het aantal kansen, maar wel eentje waar zwaar voor moest worden gestreden.

Aftellen
EEC kon terugzien op een prima wedstrijd en zag de uitvoering van de afgesproken tactiek bijna nog beloond worden. Voor HOC is het aftellen tot het moment waarop de kampioensvlag in kan worden gehesen. Door het verlies van concurrent Weiteveense Boys is het gat met nummer twee (Gieterveen) inmiddels negen punten. Met nog zes wedstrijden te gaan, waaronder die tegen Buinerveen, komend weekend, lijkt een kampioenschap niet meer te missen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website