EEC geeft GKC een lesje in effectiviteit

eec-gkcVorig jaar was EEC wellicht de verrassing van de vijfde klasse F, toen het lang meestreed om de bovenste plaatsen en pas op het laatste moment een plaatsje in de nacompetitie misliep. Voor de dorpsclub is het echter ieder seizoen weer afwachten hoe één en ander afloopt, omdat de breedte van de selectie te wensen overlaat. In de strijd tegen Kanaalstreek-genoot GKC liet de ploeg uit Ees weer zien waar het toe in staat kan zijn. De versterkte, maar nog tegenvallende Gasselters gingen met 3-0 onderuit.

Assist van de doelman
In de eerste minuut kwam EEC al op een 1-0 voorsprong via Bas Eisses na een assist van doelman Lubbers. GKC trok daarna het initiatief naar zich toe en had het meeste balbezit. EEC hield het veld klein en de linies dicht op elkaar. GKC had moeite om een opening te vinden. Vooral ook doordat er in een te laag tempo werd opgebouwd. EEC kon daardoor de ploeg zijn met het meeste gevaar. Door snel spel werd Mark Wanders twee keer in kansrijke positie gezet. De eerste bal kopte hij op de lat en bij de tweede kans kwam hij oog in oog te staan met keeper Keizer, die zijn inzet knap pareerde.

Schoten van afstand
GKC was alleen gevaarlijk via linksback Richard Wieringh. Twee schoten buiten de zestien en een bij de tweede paal indraaiende corner die net naast ging waren de voornaamste wapenfeiten. De 2-0 kwam na een half uur spelen van de schoen van Durk Vos. Hij kapte in het strafschopgebied twee tegenstanders uit en schoof de bal langs de keeper.

Geen geloof bij GKC
Na de rust leken de Gasselters geknakt. De bezoekers speelden minder dominant en het geloof in een goede afloop leek ver weg. Echte uitgespeelde kansen waren er niet ondanks dat GKC wel bleef drukken. Jasper Lubbers was in zeer goede doen en was heerste in zijn strafschopgebied. Spits Kolp van GKC werd uit de wedstrijd gespeeld door Julian Addink, waardoor GKC voorin geen vuist kon maken. Tien minuten voor het eind moest de moegestreden Durk Vos het veld verlaten. De niet geheel fitte verdediger Erwin Huizing was zijn vervanger voorin: een gelukkige wissel, want bij z’n eerste balcontact gooide hij de wedstrijd definitief op slot via een schuiver in de korte hoek. Een smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Julian Addink. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Geerlings bezorgt SC Stadskanaal droomstart

Het zal Jordy Geerlings nog niet vaak overkomen zijn dat hij drie keer het ...

Borger krijgt te weinig bij Achilles 1894

Twee weken geleden verloor Borger thuis ongelukkig van mede-koploper Achilles 1894. Afgelopen zaterdag gingen ...

Fotoverslag: WVV – Nieuw Buinen

Nieuw Buinen trof WVV in Winschoten. De koploper van de eerste klasse F was ...