Jarno Hoiting wil Rolder Boys achterna

Lang speelden in de vierde klasse D van het zondagvoetbal drie Kanaalstreek-clubs. Speelden, want de redactie van deze website voerde een grenscorrectie uit, waardoor Gieten ook tot de verzameling Kanaalstreek-clubs zal worden gerekend. Met deze actie bestaat de top drie van 4D uit clubs uit de Kanaalstreek! Jarno Hoiting is één van spelers die dit seizoen van grote waarde is voor de rood-witten. Samen met zijn ploeggenoten jaagt de aanvaller op promotie naar de derde klasse. “Ik zal Gieten niet snel verlaten. Dus ik ga ervan uit dat ik over drie jaren nog gewoon bij deze club speel. Maar dan wel minimaal één treetje hoger!”, aldus de ambitieuze jongeling.

Inwoners
Want dat is de nu 20-jarige Hoiting toch wel een doorn in het oog: “Het is bijzonder dat dorpen in de omgeving minder inwoners hebben, maar wel op een veel hoger niveau spelen. Dan doel ik op Annen dat in de tweede klasse speelt en Rolder Boys speelt zelfs nog een klasse hoger. Ik zeg niet dat Gieten ook in de eerste klasse moet spelen, maar we moeten zeker een stap kunnen maken.” En dat lijkt dit seizoen al mogelijk, want door het aanpassen van de voetbalpiramide promoveren dit seizoen de kampioen én de nummer twee van 4D rechtstreeks naar de derde klasse. Voor de ploeg van beginnend hoofdtrainer Jouke-Jan Meertens is dat natuurlijk een buitenkansje.

Zes-punten-wedstrijd
En een buitenkansje als deze biedt dit seizoen uitkomst, want met SC Stadskanaal is er één ploeg die ver boven de andere ploegen uitsteekt. Momenteel zijn Ter Apel ’96 en Gieten de ‘best of the rest’ en zullen zij onderling uitmaken wie er tweede gaat worden. Volgens Hoiting een spannende race, maar wel één waar naar uit wordt gekeken: “Ik kijk enorm uit naar de wedstrijd tegen Ter Apel, die op 22 februari gespeeld zal worden. We staan nu een paar puntjes achter, dus winst in die wedstrijd is noodzakelijk. En wij gaan het hele seizoen al uit van eigen kracht, en dat brengt ons tot nu toe goede resultaten. Dus waarom in die wedstrijd niet?”

Jarno Hoiting wil Gieter naar een hoger plan tillen...
Jarno Hoiting wil Gieter naar een hoger plan tillen…

Verstoppertje
Hoiting, die in de A-junioren nog voor Rolder Boys uitkwam, maar na één seizoen weer terugkeerde bij de club waar hij nagenoeg de hele jeugdopleiding doorliep, zal net als zijn ploeggenoten dolblij zijn wanneer promotie bereikt wordt. “Vorig seizoen zijn we vijfde geworden en het jaar daarvoor speelden we in de vijfde klasse, dus de opmars waar we nu mee bezig zijn, is enorm. Dit komt vooral omdat we als team hechter zijn geworden. Maar ook de concurrentie binnen de selectie stuwt ons omhoog. Je verstoppen is er nu niet meer bij.” En wat de aanstaand student ‘Vastgoed & Makelaardij’ betreft is dat voor een groot deel de verdienste van zijn trainer.

Evalueren
“De fouten die we tijdens wedstrijden maken, worden tijdens de trainingen besproken. Het doel is dan om die fouten uit ons spel te krijgen. Jouke-Jan neemt daar de tijd voor. Als voetballer heeft hij natuurlijk een bak ervaring, waar veel spelers alleen maar van mogen dromen. Daarnaast is hij als trainer ook erg goed gebleken in het smeden van een team.” En daarmee geeft de in Gieten woonachtige speler zijn oefenmeester een groot compliment, want aan teamgeest én onvoorwaardelijke inzet heeft het bij de ‘Gieter heertjes’ nog wel eens ontbroken.

Jantje lacht, Jantje huilt
Hèt voorbeeld van wat je als voetbalclub dan kan overkomen is de degradatie naar de vijfde klasse, in 2013. En dat terwijl de Gietenaren in die jaargang ook al als degradant actief waren: in twee seizoen gleed men af van de derde klasse naar de absolute bodem van het amateurvoetbal. Maar omdat de club over voldoende kwaliteit beschikte, kwam men hard terug. Met 63 punten en niet minder dan 152 doelpunten, waarvan elf door Hoiting, keerde men snel terug in de vierde klasse. Nu lijken alle signalen op groen te staan om een volgende stap te maken. Aan de inbreng van aanvaller Hoiting zal het niet liggen: hij staat inmiddels op acht goals. 

Kanaalstreek
Dat Hoiting in de regio één van de grotere talenten is, blijkt wel uit zijn uitverkiezing voor het Jeugdteam Kanaalstreek, vorig seizoen. Deze selectie van talentvolle spelers doet jaarlijks mee aan een internationaal jeugdtoernooi. Volgens Hoiting een geweldig initiatief: “De toegevoegde waarde van het Jeugdteam Kanaalstreek is dat je met voetballers van verschillende teams uit de Kanaalstreek van je eigen leeftijd kunt spelen. Hierdoor kom je in de situatie waarin je van elkaar leert én in een hele positieve sfeer met goede begeleiding echte stappen kunt zetten om een betere en completere voetballer te worden.” En omdat Hoiting inmiddels te oud is geworden om mee te spelen in het team, waarvan de maximale leeftijd op 19 jaar ligt, rest voor hem niets anders dan terugkijken. Iets wat hij met veel plezier doet: “Voetballen in het Jeugdteam Kanaalstreek heeft mij louter positieve dingen gebracht!”

Woortman

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sten Vos: “Stadskanaal houdt de punten in eigen huis tegen Nieuw Buinen.”

Sten Vos verwachte een pittig seizoen, maar ziet Stadskanaal zondag winnen van Nieuw Buinen.

Terug in de tijd: Robert Hamming: “In derby’s zoek ik de grens op”

Robert Hamming zoekt graag de grens op in derby's en ziet de wedstrijd tegen ...

Harry Krol: “GKC moet stabieler worden!”

De afgelopen seizoenen werd de burenruzie tussen het Gasselter GKC en het naastgelegen Gasselternijveen ...