Stefan van der Veen: “Eindelijk lijkt het er uit te komen”

GieterveenIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

De resultaten van het vlaggenschip van Gieterveen zijn beter dan de achterliggende jaren. Want na dertien wedstrijden heeft de vijfdeklasser 24 punten verzameld. Ter illustratie: de afgelopen acht seizoenen was er maar één jaargang waarin er in het hele seizoen meer punten werden behaald. De aanstelling van beginnend hoofdtrainer Aryan Doldersum lijkt zich dus uit te betalen. Volgens Stefan van der Veen loopt men in Gieterveen echter nog geen polonaise: “Pas wanneer promotie naar de vierde klasse écht in beeld komt, zullen we over een geslaagd seizoen kunnen spreken.

Lot
Eigenlijk is het open deur die de middenvelder intrapt, maar aan de andere kant is het ook een waarheid als een koe: “Iedere vijfdeklasser wil dolgraag een keer stapje hogerop maken, maar dan moet je wel bijna kampioen worden. En het verschil tussen de vierde en vijfde klasse is toch wel groot. Dus een degradant is direct ook de grootste kandidaat voor promotie.” Maar wie de club uit het veendorp de afgelopen jaren een beetje heeft gevolgd, weet dat er wel degelijk sprake is van een opgaan de lijn: “We komen van ver, maar op dit moment staan we er goed voor. En ik denk dat er ook nog rek in deze groep zit!”

Aanvoerder Stefan van der Veen voorafgaand aan een internationaal oefenduel...
Aanvoerder Stefan van der Veen voorafgaand aan een internationaal oefenduel…

Vechtende honden
In de vijfde klasse E lijkt het dit seizoen een verhaal te worden in de lijn van: ‘waar zes honden vechten om een been’, want het verschil tussen de huidige nummer één en nummer zeven Gieterveen is slechts vijf punten. En volgens Van der Veen hadden dat er minder kunnen én moeten zijn: “We hebben onder andere bij PJC een 0-3 voorsprong weggegeven en in het begin veel punten laten liggen in de topwedstrijden doordat we nog niet echt op elkaar ingespeeld waren.” Desondanks is ook wel ruimte voor tevredenheid bij de in Wildervank werkzame fysiotherapeut: “Ik ben wel heel blij met het voetbal dat we op dit moment spelen. Ik vind dat we als team nog nooit zo goed hebben gespeeld als dit jaar.” 

Plaats
Wat het goede spel waard is, zullen Van der Veen en de zijnen over vier wedstrijden ongeveer weten. Hierover zegt de maker van drie doelpunten: “In de wedstrijden na de winterstop treffen we met achtereenvolgend BNC, Wedde, Sellingen en SPW vier ploegen die nu in de top vijf staan. Dus ik ga ervan uit dat we eind februari op de plaats zullen staan waar we horen.” En mocht het dit seizoen niet lukken, dan zullen de groenhemden volgend seizoen, opnieuw onder leiding van Aryan Doldersum, een nieuwe poging wagen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like