Erik Broesder: “Supporters verwachten van ons dat we buffelen”

AlteveerIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Het is waarschijnlijk niet zonder reden dat Erik Broesder ons een stukje clubcultuur leert. Want het lijkt erop dat de eerste regel uit het clublied van Alteveer een groot goed is, en daarom continu in de praktijk moet worden gebracht. Hoe deze regel luidt? “Bij v.v. Alteveer,daar is altijd wel sfeer!” Broesder voegt er daarna wel direct aan toe dat dat vanwege de tegenvallende resultaten soms lastig is: “Wij zullen vreselijk hard moeten buffelen om ook volgend seizoen vierdeklasser te zijn.”

Erik Broesder...
Erik Broesder…

Terugkeer
Na een erg succesvol jaar bij Onstwedder Boys, waarin een kampioenschap gevierd kon worden, besloot de ervaren verdediger toch terug te keren bij ‘zijn’ club. En daarmee schoot de gemiddelde leeftijd van de selectie van René Nijgh omhoog, want Broesder is momenteel 45 jaar. Hiermee is hij één van de oudste spelers in een eerste elftal in de Kanaalstreek. Treffend is het om te concluderen dat de back zelfs een stuk ouder is dan zijn trainer. Hierover zegt Broesder: “Dat is voor mij ook wel bijzonder. Het is de eerste keer dat ik in deze situatie zit.” 

Veelbelovend
Na twaalf van de 26 wedstrijden staan de geel-zwarten op een negende plaats in de vierde klasse. Wat Broesder betreft is dat toch wel een beetje teleurstellend: “We weten allemaal dat Alteveer een smalle selectie heeft, maar in de voorbereiding gaf met name een gelijkspel tegen Valthermond ons veel hoop. Wij dachten dat we wel eens de verrassing van de competitie konden gaan worden.” Maar in de praktijk viel dat tegen, en de oorzaak was in feite heel logisch: het wegvallen van een aantal vaste waarden, waaronder Emiel Scheper, kon niet worden opgevangen. Hierdoor wachten de supporters op ‘De Ekkelhörn’ inmiddels al vier wedstrijden op een driepunter.

Prachtvereniging
Maar wat Broesder betreft komt deze er snel: “Onze selectie wordt zo langzamerhand weer wat breder, en wanneer we de dosis strijdlust in de wedstrijd stoppen die onze vaste supporterskern van ons verwacht, dan zie ik ons wel handhaven in deze klasse. Wanneer we dat redden doen we het als dorpsclub erg goed en mag iedereen trots zijn op deze prachtvereniging!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Koen Hateboer: “Ik dacht dat ik nooit meer zou voetballen”

Het is als een jongensboek: na een jaar niet te hebben gespeeld als gevolg ...

Andi Polloshka: “Gasselternijveen wil alle derby’s winnen.”

Interview met Andi Polloshka, die erop rekent dat Gasselternijveen zich gaat handhaven in de ...

Tom Meijers wil omhoog met bolwerk Valthermond

Voor de tweede keer in even zoveel seizoenen staat Valthermond op de drempel van ...