Mark Middeljans: “Buinerveen kan heus wel voetballen”

BuinerveenIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

De prestaties van het eerste elftal van vijfdeklasser Buinerveen worden de afgelopen seizoenen gekenmerkt door een neergaande lijn. Waar de blauwhemden in 2007 nog op een keurige tweede plaats eindigden, kon het in het voorgaande seizoen nog maar één ploeg onder zich houden. En ook dit seizoen gaat het last. Routinier Mark Middeljans zegt hierover: “Aan de stand kun je wel zien dat het tot nu toe stroef draait bij ons. Maar gezien het feit dat we maar liefst acht nieuwe spelers hebben, was de verwachting ook niet heel anders. De proces van aan elkaar wennen duurt bij ons helaas wat langer.”

Mark Middeljans…

Stijgende lijn
Maar ondanks dat het nog niet naar wens verloopt, ziet de aanvallende helft van de Middeljans-tweeling wel al verbetering: “We raken iets beter op elkaar ingespeeld, dus nu weten wat we aan elkaar hebben. Dat is voor onze trainer een mooi vertrekpunt, lijkt me.” Maar Middeljans, die al heel lang meeloopt in het voetbalwereldje, weet ook waar het om draait: “Ik verwacht niet direct dat we alle wedstrijden gaan winnen, maar wel dat we meer punten pakken dan de eerste seizoenshelft.”

Voetballen
Hoewel de ambitie van Buinerveen er niet op gericht is om enorme stappen in de voetbalpiramide te maken, zijn de blauwhemden toch eerzuchtig genoeg. Middeljans wil dan ook graag laten zien dat Buinerveen wel degelijk kan voetballen, en uiteindelijk ook een paar stapjes maken in de ranglijst: “De thuiswedstrijden tegen Buinen en GKC leven enorm bij mij. In dat soort wedstrijden moeten we er als team staan. Tegen beide ploegen hebben we dit seizoen al de volle winst gepakt, dus we zien deze wedstrijden met vertrouwen tegemoet!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Geert Katoen is op zijn plek in Gasselternijveen

Hij is afkomstig uit een echte voetbalfamilie, speelde tot zijn veertigste in de eerste ...

Terug in de tijd: Elftalleider Jan Lubbers: “In de derde helft doet Buinen het altijd erg goed!”

Volgens elftalleider Jan Lubbers is Buinen een echte dorpsclub, waar saamhorigheid en gezelligheid voorop ...

Gerrie Bijl: “Diep graven naar herinneringen”

Sport. Dat is de verbinding die al snel gemaakt wordt wanneer de naam Gerrie ...