Mylan Beijering: “Borger gaat zaterdag de beslissende tik uitdelen aan MSC.”

Zaterdag staat de topper tussen MSC en Borger op het programma, Borger-speler Mylan Beijering heeft vertrouwen in een goede afloop.

Afgelopen jaar degradeerde Borger uit de vierde klasse en kwam het dit seizoen terecht in de zaterdag 5e klasse F. De terugkeer in de 5e klasse lijkt slechts voor een jaartje te zijn, want de groenhemden gaan  als de brandweer. Met 39 punten uit 13 wedstrijden is het samen met BNC uit Finsterwolde bezig aan een unieke serie. Het zijn de enige twee amateurploegen in heel Nederland, die al hun wedstrijden tot nu toe wisten te winnen. Een reeks die Borger graag wil volhouden, maar dan zal het zaterdag de topper tegen MSC in Meppel moeten zien te winnen.

Een kraker tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst en die beslissend kan zijn voor de titelrace. Het verschil is vijf verliespunten tussen beide elftallen. Wint Borger dan lijkt de race wel gelopen, wint MSC, dan kan er nog een zinderend slot van de competitie verwacht worden. Borger-speler Mylan Beijering heeft vertrouwen in een goede afloop en ziet zijn club de unieke serie ook wel voortzetten. “Ik denk dat het wel moet lukken om dit 24 wedstrijden vol te houden, al loopt het de laatste weken wel wat minder.”

Moeizamer naar winst

Ook na de winterstop bleef Borger winnen, maar ging het zo nu en dan wel wat moeizamer. Beijering refereerde daar al aan en kan daarvoor wel de oorzaken aanwijzen. “We hebben na de winterstop niet veel kunnen trainen door de slechte weersomstandigheden. Tevens misten we ook het nodige wedstrijdritme en die twee factoren bij elkaar kwamen het spel niet ten goede. Daarnaast missen we ook wat diepte in de selectie.”

De talentvolle middenvelder werpt zich in zijn tweede seizoen op als een vaste basisspeler en wist ook al zes keer het net te vinden. Beijering is dan ook tevreden over zijn ontwikkeling, maar ziet ook zeker nog ruimte voor verbetering. “Ik heb een aantal goede stappen gemaakt ten opzichte van vorig seizoen. Mijn verbeterpunt is dat ik wat minder balverlies moet lijden en iets vaker voor de simpele oplossing moet kiezen.”

Wedstrijd van het seizoen

De wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen MSC kan van doorslaggevend belang zijn. Beide ploegen steken er met kop en schouders bovenuit en in de eerste confrontatie waren de onderlinge verschillen ook klein. Borger won dan wel met 2-1, maar MSC werd vlak voor tijd een zuiver doelpunt onthouden. De Meppelers zullen dan ook gebrand zijn op revanche in de wedstrijd van het seizoen. Zo ziet ook Beijering het treffen tussen beide ploegen. “Dit is zeker de wedstrijd van het seizoen. Bij winst kunnen wij MSC op 8 verliespunten zetten en dat zou genoeg moeten zijn voor het kampioenschap.” Wel houdt de middenvelder nog een slag om de arm met een echt voetbalcliché. “De bal is rond, dus je weet maar nooit.”

De negentienjarige Beijering verwacht een pittige wedstrijd in Meppel, maar heeft wel de hoop dat Borger de beslissende tik gaat uitdelen. “Ik verwacht een wedstrijd met veel strijd. MSC zal het ons vanaf het begin lastig willen maken. Het wordt een zware wedstrijd, maar als wij ons eigen spel spelen verwacht ik wel dat wij gaan winnen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Jeffrey Spelten: “Scherpte ontbreekt bij Borger”

Het lijkt er onderhand op dat Borger het laat afweten op het moment dat ...

Roy Feiken: “Nieuw Buinen heeft wat recht te zetten tegen Stadskanaal, het wordt 3-0.”

Nieuw Buinen speelt zondag de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal, Roy Feiken vindt dat zijn ploeg ...

Etienne Meijer: “SETA gaat de derby tegen Mussel winnen.”

Etienne Meijer, die de overstap maakte van Mussel naar SETA wil dolgraag van zijn ...